11 простих рецептів печених яблук, підбірка на всі випадки.

yabloko s trosnikovim saharom koricey i limonnim sokom1

Хочете швидкий легкий сніданок, не калорійний обід, просту смакоту на десертик, легкий перекус між прийомами їжі — ось воно! універсальна пропозиція на всі випадки і всі погодні сезони — ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА! Яблука, спечені в духовці або в мікрохвильовій печі, або в аерогрилі — більш щадна альтернатива для всієї травної системи, ніж просто сирі яблука, печені яблука рекомендують вживати в свій раціон людям, що сидять на спеціальних дієтах, грудним дітям з 6-ти місячного віку, а також людям, що перебувають у похилому віці і страждають багатьма хронічними хворобами. Для тих, хто стежить за своєю вагою - це відмінна заміна тістечок і тортів, солоденьке, але корисне.yabloko pechenoe

Які яблука краще використовувати для запікання? Найчастіше рекомендують зелені сорти яблук — Антонівка, Семеренко, Гренні Сміт. З червоних і зелено-червоних — Макінтош, Айдаред, Чемпіон. Жовті чомусь вважаються не дуже придатними для запікання, хоча якщо у вас є на даний момент тільки жовті яблука і ви хочете поекспериментувати з ними — сміливо запікайте, все одно буде смачно.

Які є особливості при приготуванні запечених яблук? Під час запікання різні сорти яблук ведуть себе по різному. Деякі можуть розвалиться вже через 15 хвилин перебування в духовці, інші ж більш стійкі до високої температури і відмінно збережуть свою форму до кінця процесу. Від чого залежить? Швидше за все від ступеня зрілості, чим більш переспевшее яблуко, тим швидше воно ризикує втратити форму при запіканні. До речі зелені сорти краще збережуть свою форму, ніж червоні. Тому час приготування коливається від 15-20 хвилин до 30-35 хвилин. Слідкуйте за своїми яблучками , поки вони в духовці.

Як зберегти форму запеченого яблука? Визначити ступінь зрілості ваших яблук ще до моменту запікання, бажано на деко помістити яблука однієї категорії зрілості та одного сорту. Також на кожному яблуці можна зробити оперізувальний надріз шкірки, не прорізаючи м'якоті — просто посередині, навколо проріжте шкірку тонким ножем, це допоможе яблуку не деформуватися при високих температурах. Старий спосіб — просто проколоти виделкою яблучко в декількох місцях. Також можна кожне яблуко покласти у фольгу -це дозволить теплу проникати яблуку не так різко, як у відкриті на деку яблука.

Як підготувати яблука для запікання? Залежить від начинки ( буде начинка, і в якій кількості), від розміру яблука, від щільності (ступеня зрілості) яблука. і від вашої фантазії не в останню чергу.)) Яблука можна запікати цілими, половинками вздовж і половинками впоперек, зробити з яблука чашечку і кришечку, або ж наповнити фаршем обидві половинки.

найпростіший спосіб — просто запекти яблука без всякої начинки. Разом з яблуками можна запекти і груші, у цьому випадку щільність фруктів повинна бути приблизно на одному рівні. Фрукти помити, наколоти виделкою, якщо є стручок ванілі — і помістити його на деко і відправити яблучка і грушки в духовку на 20-25 хвилин на 180 градусів. Хочете менш пропечені а злегка хрусткі фрукти — зменшіть час запікання, відповідно для більш м'якої консистенції — час запікання збільшіть.yabloki i grushi pechenie

Наступний рецепт — у яблука видалити насіння, отримане отвір насипте ложечку цукру, проколіть поки яблука виделкою, покладіть на деко (можна застелити папером для випічки). Запікати при 180 градусах 20-25 хвилин ( час наближене, залежить від щільності яблук і технічних можливостей вашої духовки).yabloko pechenoe1

Спробуйте печені яблука з медом і корицею. Відріжте верхівку яблука і використовувати її надалі як кришечку. Виріжте нутрощі у яблука і змастіть його порожнину меленою корицею, влийте всередину ложку меду і запікайте до готовності.yabloko s medom i koriceyЯк варіант — яблуко запечене з медом, лимонним соком і корицею. Чекаєте гостей — спробуйте запропонувати їм такі яблучка. Видаліть насіння у яблука, в воронку, що утворилася видавіть трохи лимонного соку, додайте ложку меду і запікайте з паличкою кориці. При подачі прикрасити листочком м'яти і цукровою пудрою. У даному рецепті яблука запікалися в сучасному духовій шафі з конвекцією, додаткове зволоження дозволило зберегти колір і цілісність форми.yabloko s trosnikovim saharom koricey i limonnim sokom

Наступний рецепт простий і невигадливий — яблука запечені з родзинками, горіхами і медом. У яблука зрізати верхівку, ножем вирізати серцевину, розширити отвір для наповнення в залежності від бажаної кількості начинки. Для наповнення використовувалися подрібнені волоські горіхи, родзинки та мед. Запікати при 180 градусах 20-25 хвилин. yabloki pechenie s izyumom orehami i medomПриготуйте яблука запечені з чорною смородиною і медом. В основі цього рецепту лежать яблука сорту Семеренко, мед і заморожена чорна смородина. У яблук відрізати верхівку, вирізати досить глибоке отвір для начинки. Всередину помістити яблука ягоди чорної смородини ( була заморожена ягода, попередньо не розморожували), смородину залити зверху ложкою меду. Все ті ж 180 градусів і 20-30 орієнтовних хвилин. Смачний штрих — посипати готову яблучко цукровою пудрою. Відмінне поєднання — кисла смородина і солодкий мед.yabloki pechenie s medom i chernoy smrodinoyМи продовжуємо наші прості рецепти- яблука запечені з медом і горіхами, в даному випадку начинка складається з подрібнених волоських горіхів, залитих ложкою меду, як кажуть, все геніальне — просто. Цукрова пудра — відмінне додаток.yabloki s medom i orehamiЯблука запечені з сухофруктами, горіхами і медом. Тепер спробуємо трохи змінити форму яблука. Відріжте не просто верхівку яблука, а 1/3 частину яблука — це буде кришечка, решти яблука з допомогою ножа і чайної ложечки надайте форму чашечки. Начинка — подрібнені волоські горіхи, курага (теж порізати на маленькі шматочки), родзинки і мед. Начинкою заповнити чашечку, накрити кришечкою — і вуаля, в духовочку, запікатися.yabloki s medom i suhofruktamiЯблука запечені з вівсяними пластівцями, медом, горіхами, курагою і чорносливом.Тепер переходимо до більш складним наповнювачам. Даний варіант - це найкраща пропозиція для правильного сніданку. Беремо вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи, родзинки, порізані шматочками курагу і чорнослив, все заправляємо медом, наповнюємо нутрощі нашого яблучка( в даному випадку нам знадобиться досить багато місця всередині самого яблука) — і запікаємо, не забуваємо наколювати яблучка перед посадкою в духовку. До речі прекрасна ідея помістити кожне яблуко в персональну форму для запікання.yabloki s ovsyankoy, orehami i suhofruktamiТепер спробуйте печене яблуко з начинкою з сиру, сушеної журавлини і родзинок. Для начинки — сир змішати з цукром і сметаною до пастоподібного стану, додати родзинки і сушену журавлину (до речі спробуйте і зі свіжою журавлиною, не пошкодуєте). Посипте готові яблучка цукровою пудрою.yabloki s izyumom klyukvoy tvorogom i koriceyЯблуко запечене з ванільним сиром і горіхами. Продовжуємо експериментувати з сирною начинкою. Беремо сир, сметану, цукор, трохи кориці, зовсім трохи і ванілін, перемішуємо всі інгредієнти. Наповнюємо яблука сирною начинкою, зверху посипаємо подрібненими горіхами, в даному випадку волоські горіхи — спробуйте з кешью або з фундуком, смак тільки виграє. Технологія та сама — яблуко наколоти виделкою, в духовку на 180 градусів на 20-25 хвилин, дивимося за яблучком і за начинкою, сирок і горіхи зарум'янилися — яблучка готові.yabloki s saharom, smetanoy i greckimi orehamiПриємного апетиту. А який Ваш улюблений рецепт запечених яблук?

Загрузка...