Баклажани по — турецьки Імам Баялды

imam bayaldi 4

Набір продуктів:

Баклажани 4-5 шт середніх розмірів;

Цибуля ріпчаста – 1 головка велика або 2 середніх;

Часник – 4-5 зубків;

Помідори – 2 великих плоду ;

Перець болгарський – 2 середніх (в ідеалі потрібно ще брати довгий зелений стручковий перець і покласти потім запікатися в кожен баклажан, але він дуже гострий);

Зелень різна (кріп, петрушка, кінза) на свій смак – середній пучок, приблизно 50 гр;

Сіль, перець – по щіпці;

Масло рослинне – 50-70 гр;

Рецепт приготування баклажанів по — турецьки Імам Баялды:

1. Взяти кілька стиглих баклажанів, 4-5 штук, і зрізати смужки шкірки уздовж кожного баклажана. Таким чином, під час процесу запікання в духовці, баклажан не деформується і не втратить форму, але якщо зовсім зняти шкірку, то є ймовірність, що баклажан перепечется і перетворитися в «кашу». Підготовлені баклажани рекомендується замочити на 1 годину в холодній підсоленій воді, щоб пішла гіркота. Але час іде вперед, і сучасні сорти баклажанів не гірчать, тому цей процес не обов'язковий, а скоріше для страховки. Отже першим кроком підготовлені цілі баклажани, з обрізаними смужками боками, слід обсмажити в рослинній олії з усіх боків,щоб вони стали м'якші, еластичніші і смачніше.

2. Для начинки подрібнити всі овочі. Цибулю нарізати дрібним кубиком, порубати часник, болгарський перець і помідори також постаратися нарізати маленьким кубиком. Овочі посолити, поперчити, заправити рослинним маслом і перемішати з дрібно нарубаною зеленню. Цією начинкою потрібно нафарширувати баклажани.

3. У підготовлених обсмажених баклажанів зробити акуратно поздовжній надріз — кишеньку, м'якоть баклажана руками притиснути до країв, так, щоб усередині утворилося місце для начинки, форма баклажана буде нагадувати човен, також можна трохи вирізати м'якоть баклажана, щоб розширити поглиблення. М'якоть з баклажана подрібнити і додати до вже нарізаних овочів. У надрізаний кишеньку в баклажані помістити овочеву суміш. Якщо вся начинка не помістилася, то можна викласти її на деко або у вогнетривку форму. Не забути змастити форму або на деко олією і налити трохи водички. Імам баялды накрити зверху фольгою і запікати приблизно протягом години при 180-200 градусах, потрібно стежити, щоб баклажани не пригоріли і налийте на деко трохи води, в кінці запікання можна зняти фольгу і дати овочам гарненько запектися.

4. До речі якщо немає бажання возитися з кишенькою в баклажані, то можна розрізати баклажани на дві половинки, трохи видалити м'якоть і фарширувати овочами половинки баклажанів.

5. Імам Баялды дуже смачне овочеве блюдо, його можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.imam bayaldi2imam bayaldi3

Загрузка...