Млинці з апельсинової карамеллю і морозивом

bliniapelsin1

Набір продуктів:

Для млинців:

Молоко (або вода або навпіл) – 500мл;
Борошно -1 склянку з гіркою;
Яйця – 2 шт;
Рослинна олія — 4 столові ложки тіста +масло для змащування сковороди;
Цукор – 1 ст. ложка(за смаком);
Сіль – 0,5 ч. ложки

Для апельсинової карамелі:

Масло вершкове – 50гр;
Апельсин – 2 шт;
Цукор – 3 ст. ложки;

Для прикраси:

Морозиво з розрахунку 1 кулька на порцію.
Рецепт приготування млинців з апельсиновою карамеллю і морозивом:
1. Взяти половину порції води або молока і додати яйця, цукор, сіль, борошно і рослинне масло, розмішати тісто до однорідної консистенції вінчиком для збивання, якщо немає грудочок, додати решту рідини. Тісто має вийти не густе, добре литися, але злегка тягнутися. Якщо тісто вийшло рідкувате – то додавайте борошно по 1 ложці, якщо навпаки, занадто густе, тоді розбавляйте рідиною.
2. Бажано дати тісту постояти 30-40 хвилин в холодильнику, для того щоб розбухла клейковина в борошні.
3. Сковорідку розігріти, змастити рослинним маслом. На гарячу сковороду наливати млинці тонким шаром, швидко обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.
4. Для апельсинової карамелі натерти цедру 1 апельсина, апельсини очистити від шкірки і від шкурок на часточках, нарізати на шматочки.
5. На сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, помішувати, поки не розчинитися, додати апельсинову цедру і шматочки апельсина, карамелізувати до м'якості апельсина, приблизно 2-3 хвилинки, якщо раптом почне пригорати, можна додати трохи води (ідеально апельсинового соку).
6. Млинці викласти у вигляді розетки, полити апельсинової карамеллю.

Порада: для сніданку можна посмажити млинці з вечора, апельсин повністю підготувати, а карамелізувати вже з ранку.

7. При подачі на стіл на кожну порцію млинців покласти кульку улюбленого морозива.bliniapelsin

Загрузка...