Сирний суп з печерицями - гармонія смаку

Грибні страви дуже популярні в російській кухні. Навіть затяті прихильники м'яса не зможуть встояти від смаку смаженого білого грибочка з картоплею. На жаль, в магазинах не зустрінеш великої різноманітності грибів, а іноді так хочеться здивувати рідних і близьких новим блюдом.

Зате, завдяки грибної промисловості, печериці продаються в необмеженій кількості. Це теж досить смачний гриб і, що не менш важливо, економічно вигідний.До того ж страви на основі грибів просто порятунок для тих, хто тримає піст або в принципі не їсть м'ясо.

Печериці

Сьогодні приготуємо кілька смачних грибних сирних супів, в основі яких будуть печериці. Любителі м'яса - не турбуйтеся, апетитна курочка в рецепті теж присутня.

оцінять Любителі грибів...

  • Гриби - 100 гр.
  • Морква - 1 шт.
  • Плавлені сирки - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Масло рослинне
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень, сіль - за смаком

Сирний суп з печерицями

Почнемо з базового сирного супу з печерицями.

  1. Наріжте картоплю кубиками і поставте на вогонь.
  2. Поки наша картопелька вариться, займемося грибами. Печериці почистити (деякі просто добре миють) і порізати скибочками.
  3. Для того щоб надати супу більш насушенный грибний смак, обсмажуємо гриби на рослинній олії.
  4. Дрібно нашатковану цибулю і моркву відправляємо до грибів. Морква рясно вбирає в себе масло, тому при необхідності долийте його.
  5. Плавлені сирки потерти на крупній тертці або дрібно порізати, залити окропом і добре перемішати. За допомогою такого нехитрого секрету дуже легко надати сиру однорідну консистенцію.
  6. Поки ми готували інші інгредієнти, картопля практично зварився. Додаємо до нього овочі і сирну масу.
  7. Перемішуємо, кладемо, при бажанні часник, і ставимо варитися до готовності картоплі.
  8. В якості завершального етапу додаємо улюблену зелень.

Якщо ви готуєте сирний суп з печерицями на кілька днів, зелень можна додати в каструлю. Робіть це за хвилину до того, як вимкніть піч, щоб вона трохи прокипіла.

Готуємо смачний суп-пюре

Цей рецепт для тих, хто любить ніжні супи пюре. Готувати ми його будемо так само з печериць.

  • Бульйон (м'ясний або овочевий)
  • Картоплю і моркву
  • Печериці
  • Сир (плавлений і твердий в однакових пропорціях)
  • Зелень

Сирний суп-пюре з грибами

Етапи приготування:

  1. Перед тим, як зайнятися підготовкою овочів, ставимо бульйон на вогонь.
  2. Картоплю нарізаємо кубиками, гриби пластинками, моркву крупно трьом.
  3. Викладаємо овочі в киплячий бульйон і залишаємо варитися до готовності картоплі.
  4. Сири режим дрібними кубиками і теж закидаємо в бульйон. Необхідно щоб сир розчинився, тому, під час закладки сиру треба постійно його помішувати вінчиком.
  5. Накрийте кришкою. Нехай вариться ще 3-4 хвилини, за цей час як раз довариться картоплю.
  6. Зніміть каструлю з плити і акуратно подрібніть вміст блендером.
  7. Залишилося ще раз довести суп до кипіння і можна готувати зелень для прикраси.

Додати пікантний смак і вигляд як на фото сирного супу пюре з печериць можна з допомогою сухариків. Для цього висушіть хліб в духовці або посмажте на сковорідці, а потім натріть часниковим соком.

Витративши якісь 20-30 хвилин, ми приготували чудовий сирний крем суп, смак якого нікого не залишить байдужим.

Сирний суп з печерицями та курячим м'ясом - пальчики оближеш

Тепер, як і обіцяли, рецепт для любителів м'ясних страв - сирний суп з печерицями і куркою.

  • Куряче філе - 200 гр.
  • Гриби печериці - 500 гр.
  • Плавлений сир - 200 гр.
  • Картопля - 4 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Рис - 100 гр.
  • Зелень, спеції

Інгредієнти

Кількість інгредієнтів розрахована на каструлю об'ємом 5 літрів. Якщо хочете, щоб суп вийшов більш наваристим, візьміть для бульйону ще курячі спинки.

Сирний суп з печерицями і куркою

  1. М'ясо промиваємо, режим на порції і ставимо варитися.
  2. Готуємо продукти. Рис промити, щоб вода була прозора. Картоплю порізати кубиками, цибулю і моркву натерти для засмажки, гриби тонко порізати.
  3. Ставимо на вогонь ще одну каструлі. В одну, де вариться бульйон, кидаємо картоплю, в іншій будемо варити рис.
  4. Обсмажуємо цибулю з морквою. Коли цибуля стала золотистого кольору, додаємо гриби. Коли з грибів випарується вся волога, додаємо натертий сир і тушкуємо ще 2 хвилини.
  5. З'єднуємо всі інгредієнти з бульйоном, солимо, додаємо спеції і зелень.
  6. Після того, як суп знову закипить, знімаємо з вогню й даємо настоятися.

Курка вариться досить швидко, так що на приготування цього сирного супу з печерицями у вас теж не піде багато часу. При бажанні цей суп теж можна перетворити в суп пюре, попередньо відокремивши м'ясо від кістки.

Загрузка...