Млинці з вишневим варенням

blinivischnya1

Набір продуктів:

Для млинців:

Молоко (або вода або навпіл) – 500мл;

Борошно-1 стакан з гіркою;

Яйця – 2шт;

Рослинна олія — 4 столові ложки в тісто +

масло для змащування сковороди;

Цукор – 1ст.ложка(за смаком);

Сіль – 0,5 ч. ложки.

Для начинки;

Варення вишневе – 250 гр;

Рецепт приготування млинців з вишневим варенням:

1.Взяти половину порції води або молока і додати яйця, цукор, сіль, борошно і рослинне масло, розмішати тісто до однорідної консистенції вінчиком для збивання, якщо немає грудочок, додати решту рідини. Тісто має вийти не густе, добре литися, але злегка тягнутися. Якщо тісто вийшло рідкувате – то додавайте борошно по 1 ложці, якщо навпаки, занадто густе, тоді розбавляйте рідиною.

2. Бажано дати тісту постояти 30-40 хвилин в холодильнику, для того щоб розбухла клейковина в борошні.

3. Сковорідку розігріти, змастити рослинним маслом. На гарячу сковороду наливати млинці тонким шаром, швидко обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.

4. Гарячі млинці оформити у вигляді розетки і полити вишневим варенням.

Порада: для сніданку можна посмажити млинці з вечора, розігріти в мирковолновке або в духовці з ранку.blinivischnya

Загрузка...