Млинці з грибами, куркою і сиром

blinikuriza1

Набір продуктів:

Для млинців:

Молоко (або вода або навпіл) – 500мл;

Борошно-1 стакан з гіркою;

Яйця – 2шт;

Рослинна олія — 4 столові ложки в тісто +

масло для змащування сковороди;

Цукор – 1ст.ложка(за смаком);

Сіль – 0,5 ч. ложки.

Для начинки;

Куряче м'ясо (будь-яке, без кісток і шкірки) – 250гр;

Печериці – 150гр;

Масло вершкове – 50гр;

Сметана – 100гр;

Сир твердий – 100гр;

Сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування млинців з куркою, грибами і сиром:

1. Взяти половину порції води або молока і додати яйця, цукор, сіль, борошно і рослинне масло, розмішати тісто до однорідної консистенції вінчиком для збивання, якщо немає грудочок, додати решту рідини. Тісто має вийти не густе, добре литися, але злегка тягнутися. Якщо тісто вийшло рідкувате – то додавайте борошно по 1 ложці, якщо навпаки, занадто густе, тоді розбавляйте рідиною.

2. Бажано дати тісту постояти 30-40 хвилин в холодильнику, для того щоб розбухла клейковина в борошні.

3. Сковорідку розігріти, змастити рослинним маслом. На гарячу сковороду наливати млинці тонким шаром, швидко обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору.

4. Для начинки: сире куряче м'ясо порізати дрібними кубиками, шампіньйони нарізати тонкими пластинками, сир твердий нарізати дрібним кубиком.

5. На сковороді розтопити вершкове масло, швидко обсмажити куряче м'ясо до золотистого кольору, додати гриби і обсмажувати разом з куркою ще 5-6 хвилин, додати сметану, посолити, поперчити, дати закипіти і зняти з вогню. Тут важливо стежити за консистенцією начинки, вона не повинна бути рідкою, якщо все-таки вийшла жидковатая, то потрібно трохи випарувати зайву рідину. У гарячу начинку додати кубики сиру.

6. На млинці викласти начинку, загорнути трубочки, обсмажити на рослинному маслі на сковорідці (можна не обсмажувати, якщо їсти відразу).

7. При подачі трубочки нарізати навскоси – виходити ромбики.blinikuriza

Загрузка...