Смачний овочевий салат з м'ясом і картоплею пай

vkusniy ovoschnoy salat smyasom i kartofelem pay1

Із зазначених інгредієнтів виходить дві великі тарілки салату. Такий салат досить ситний за рахунок м'яса, обсмажену до хрускоту картопля надає йому особливого смаку.

Набір продуктів:

стара пісна яловичина або телятина -150 гр. у сирому вигляді або приблизно 100 гр. вже відвареного м'яса;

Помідори – 2 шт. середніх розмірів;

Огірки – 2 шт. середнього розміру;

Салатні листя – не великий пучок салату Лоло Бьондо, десь 70-100 гр;

Майонез (або сметана) -100 гр;

Часник -1-2 зубки;

Зелена цибуля, кріп — 1 маленький пучок;

Картопля – 1-2 шт., великий;

Масло рослинне для обсмажування картоплі, скільки увійде у вашу посуд для смаження;

Рецепт приготування салату:

1. Яловичину або телятину відварити заздалегідь, воду для варіння трохи підсолити. Відварне м'ясо остудити, нарізати великим кубиком.

2.Для приготування картоплі пай картоплю очистити від шкірки, нарізати довгими тонкими брусочками або соломкою. У глибоку сковороду маленького діаметру налити рослинне масло, приблизно на півтора пальця заввишки, добряче нагріти сковороду з олією і обсмажити картопляні брусочки (або соломку) до готовності і хрусткої золотистої скоринки. Готову картоплю не залишати в маслі, а викласти на паперову серветку, вона вбере в себе жир.

3. Беремо глибоку миску і додаємо туди великими кубиками огірки, помідори, додаємо нарізану відварену яловичину, рвемо руками салатні листя, видавлюємо часник, додаємо нарізану зелень солимо, перчимо, заправляємо сметаною або майонезом злегка перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

4. Готовий салат в тарілці посипаємо зверху обсмаженою хрустким картоплею пай.vkusniy ovoschnoy salat smyasom i kartofelem pay

Загрузка...