Заварні млинці на молоці з сиром і зеленню

blinchiki sbrinzoy i zelen'yu1

Набір продуктів:

Молоко -0,5 літра;

Окріп – 1 стакан;

Борошно – 1,5-2 склянки;

Сіль – 1/2 чайної ложки;

Цукор – 3 столових ложки (але тут орієнтуйтеся на власний смак, з цією пропорцією млинці майже нейтральні, трохи солодкуваті);

Яйце – 2 шт;

Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка (або ½ чайної ложки соди погасити соком лимона або оцту);

Масло рослинне – 5 столових ложок в тісто + на змащування сковороди для смаження млинців;

Масло – для змащення млинчиків, маленький шматочок.

Начинка для млинців:

Бринза -200 гр;

Сметана (жирність 20% ) 100гр;

Часник – 3 зубки;

Зелень (кріп) – 1 пучок середній;

Сіль, перець – за смаком, якщо потрібно.

Рецепт приготування заварних млинчиків з бринзою і зеленню:

1. Для приготування млинців збити виделкою яйця з сіллю і цукром, додати молоко (кімнатної температури), борошно, розпушувач і замісити тісто. Густота тіста виходить як для оладок, досить густе, щільність тіста можна відрегулювати, додавши ще трохи борошна. Влити 5 столових ложок рослинного масла, перемішати і дати тісту постояти, відпочити на кухонному столі 15-20 хвилин. За цей час набухне клейковина. Потім, не перестаючи помішувати, в тісто влити склянку крутого окропу. Тепер тісто має стати рідким.

2. Для смаження млинців потрібна сковорода, перевірена часом і досвідом, до якої не пристають млинці. Сковороду розжарити, змастити за допомогою кулінарної пензлика рослинним маслом, на центр сковорідки ополоником наливати тісто, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні сковороди – нахиляти сковороду плавними рухами з боку в бік або по колу. Смажити млинці з обох сторін. Готові заварні смажені млинці можна змащувати шматочком вершкового масла, особливо краю, щоб не були сухими.

3. Для начинки бринзу натерти на середній тертці (можна брати сир або адигейський сир, також підійдуть сир Рікотта та Фета). Терту бринзу змішати зі сметаною (знову ж регулюйте щільність на око), тертим часником і рубаною зеленню, посоліть і поперчіть, якщо в цьому є необхідність, орієнтуйтеся на свій смак.

4. Млинці намазати начинкою, згорнути трубочками, конвертиками, трикутниками, як підкаже фантазія.blinchiki sbrinzoy i zelen'yu

Загрузка...