Запіканка з картоплею і грибами лисичками в духовці

Zapekanka s kartoshkoy i gribami lisichkami v duhovke1

Набір продуктів:

Гриби лисички (в рецепті використовувалися свіжоморожені, можна брати свіжі) – 350 гр;

Картопля (5шт. середніх картоплин) – приблизно 1кг;

Цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини;

Масло рослинне -50-70 гр;

Сметана (жирність 20-25% — 150 гр;

Лук зелений – 20-30 гр;

Сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування запіканки з картоплею і грибами лисичками в духовці:

1. Гриби лисички розморозити, обсмажити на рослинному маслі хвилин 10-15, поки не випарується вся рідина.

2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, додати обсмажуватися до грибів лисичкам. Цибулю і лисички готувати разом ще хвилин 7-8.

3. Картоплю очистити, кожну картоплю розрізати на чотири часточки, а потім ці дольки ріжемо ще упоперек на тонкі пластинки, чим тонше, тим краще, швидше пропечеться картоплю в запіканці.

4. Запашні лисички з цибулею додаємо до картоплі, солимо, перчимо, туди ж додаємо сметану, всю масу перемішуємо.

5. Беремо вогнетривкий посуд для запіканки з картоплею і грибами, дно і стінки змащуємо олією, викладаємо в неї нашу картоплю з лисичками, розрівнюємо поверхню, ставимо запікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

6. Час випічки запіканки з картоплею і грибами приблизно 35-45 хвилин. Через 25-30 хвилин дивимося на поверхню картоплі з лисичками — якщо верх сильно зарум'яниться, його потрібно накрити фольгою і продовжувати запікати ще 10 хвилин. Орієнтуватися потрібно на готовність картоплі в запіканці. Якщо картопля м'яка - то страва готова. При подачі запіканку з грибами посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.Zapekanka s kartoshkoy i gribami lisichkami v duhovke

Загрузка...