Суп у хлібі - оригінальний чеський рецепт

Інгредієнти:

  • Гриби (сорт на ваш смак) - 300 гр.
  • Картоплю - в залежності від розміру 2-3 шт.
  • Вершки (будь-якої жирності) - 100 мл
  • Борошно - 45 гр.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершковий сир - 50-60 гр.
  • Масло - скільки знадобитися для засмажки
  • Сіль, спеції - за смаком

Напевно, самий забавний спосіб подачі супу, який я коли-небудь бачила це суп у хлібі. Батьківщиною такого супу є Чехія, яка славиться смачною і дуже ситної кухнею, при цьому використовую найпростіші продукти.

Особливу перевагу чехи віддають пюреподібних супів. Для того щоб зробити суп густим прийнято насипати в бульйон трохи борошна. Овочі зазвичай перетирають, а м'ясо і гриби нарізають на дрібні шматочки, також надходять і з картоплею.

Оригінальна подача

Супи прийнято їсти без хліба. Винятком можна вважати суп у хлібі. Неймовірно складно залишити незайманою таку смачну «тарілку», просочену бульйоном.

Хлібний суп, за яким би рецептом він не був виготовлений, дуже смачний сам по собі. Але, не дивлячись на це, чеські кулінари люблять доповнювати смак супу різними заправками, наприклад сметаною, і, обов'язково рубаною зеленню. До цибульним і часниковим супів в хлібі прийнято подавати сирні грінки, а до грибних - варені яйця.

Етапи приготування

  1. Картоплю необхідно дрібно нарізати і відварити до напівготовності.
  2. Гриби обсмажуємо з луків. Відкладіть декілька готових грибів окремо, вони нам знадобляться для прикраси страви. До грибів, які залишилися в сковорідці, додаємо борошно і обсмажуємо її до тих пір, поки вона не придбає коричневий колір.
  3. Получившеюся засмажку відправляємо в каструлю, де вариться картопля. Слідом виливаємо злегка підігріті вершки і кладемо дрібно нарізаний сир.
  4. Залишаємо варитися до повної готовності картоплі.
  5. Готовий суп слід трохи остудити і перетерти з допомогою блендера. Ставимо його знову на вогонь підігріватися і додаємо сіль і спеції.

Смак не передати словами

Залишилося розлити суп по «тарілках», прикрасити грибами і гілочкою зелені.

Як приготувати смачний хліб своїми руками

Для приготування вам знадобляться:

  • Тепла вода (не більше 40С) - 750 мл
  • Мед - 4 ч. л.
  • Дріжджі (сухі) - 5-6 ч. л.
  • Борошно житнє і пшеничне) - по 800 гр.
  • Сіль - 4 ст. л.

Грибний суп у круглому хлібі

Круглий хліб для супу можна купити в будь-якому магазині. Але, якщо ви хочете, щоб суп став ще смачніше, приготуйте хліб самі. Рецепт приготування хліба, так само як і супу, дуже простий, хоча і займає багато часу.

  1. насамперед необхідно розчинити мед у теплій воді.
  2. Змішайте обидві борошна з дріжджами і з'єднайте з медовим сиропом. Додайте сіль.
  3. Накрийте опару плівкою або рушником і поставте її в тепле місце.
  4. Через 15-20 хвилин можна починати вимішувати тісто, додаючи в процесі необхідну кількість борошна. Як тільки тісто перестане прилипати до рук, можна вважати готовим.
  5. Тепер треба, щоб тісто збільшилося в 2 рази. Залиште його для цього в закритому посуді мінімум на годину.
  6. Отриманий обсяг поділіть на 4 частини, скачайте в кульки і залиште підніматися ще на одну годину.
  7. Виберіть духовку на 260С. А поки вона буде нагріватися, дістаньте кулі і зробіть на них тонкі надрізи гострим ножем надрізи.
  8. Злегка змочіть водою за допомогою пензлика і відправляйте в духовку.
  9. Приблизно через 1 хвилину дістаємо тісто, знову змочують водою і ставимо назад в духовку. Таку процедуру треба виконати 2-3 рази.
  10. Після цього, залишаємо хліб у спокої хвилин на 20 , поки не утвориться рум'яна кірочка.

Для того щоб спробувати цей незвичайний суп у хлібі, необов'язково їхати в Прагу. Дотримуючись деякі нехитрі поради, ви зможете самі приготувати його в домашніх умовах.

Кілька порад

  • не забувайте, що головною особливістю таких супів є їх консистенція. Суп обов'язково повинен вийти густий і пюреподібний, інакше він просто витече з хлібної тарілки.
  • для того щоб суп у хлібі виглядав як на фото і був приготований за класичним рецептом, використовуйте хліб круглої форми.
  • в ідеальному варіанті, хліб готують з житнього борошна.
  • для того щоб суп відразу не размягчил «тарілку», спочатку підсушіть хліб в духовці 5-10 хвилин.
  • остання порада для тих, хто любить м'ясо. Чим більше покладіть м'яса, тим смачніше вийде суп.

Суп, приготовлений у хлібі, може бути будь-яким

Варіанти супів в хлібі не обмежуються тільки грибним супом. Так само можна приготувати картопляний суп у хлібі або суп-гуляш. Що важливо для Чехії, практично будь-який з супів в хлібі можна замовляти до пива замість закусок.

Ще один плюс цих супів в тому, що однієї «тарілки» з лишком вистачить, навіть дуже голодному людині і немає необхідності готувати кілька страв на обід або вечерю.

Приготуйте суп у хлібі і переконайтеся, що це неймовірно смачно!

Загрузка...