Італійський салат Панцанелла

panzanella1

Набір продуктів:

Огірки свіжі — 3 шт;

Помідори — 4 шт;

Лук червоний -1 головка;

Моцарелла «бебі» в розсолі — 1 упаковка (150гр.);

Маслини без кісточки — 100гр;

Білий хліб або багет — 4-5 шматочків;

Часник 2-3 зубки;

Олія оливкова або інше рослинне — 5 ст. ложок;

Зелень кропу або петрушки — 50гр.(1пучок).

Рецепт приготування салату Панцанелла

1. Для приготування хрустких сухариків наріжте багет або інший білий хліб на кубики середньої величини. Поставте сковороду з рослинним або оливковою олією на вогонь, киньте туди роздавлені зубчики часнику і кубики хліба. Часник після обжарювання викиньте, хліб обсмажте до золотистого кольору і хрусткої скориночки.

2. Овочі можна нарізати довільно, наприклад, огірки — кружечками, а помідор середніми шматочками.

3. Цибулину наріжте півкільцями.

4. Моцарелу звільнити від розсолу і нарізати кубиком.

5. Кріп і петрушку дрібно порізати.

6. У мисці змішати огірки, помідори, цибулю, зелень і моцарелу, заправити оливковою олією і декількома краплями бальзамічного оцту.

7. Сухарики додати в салат безпосередньо перед їжею, щоб вони не встигли розмокнути.panzanella

Загрузка...