Кабачковий млинцевий торт

kabachkoviy blinniy tort1

Набір продуктів:

Кабачки ( краще молоді, у яких маленькі насіння) — 500-600 гр;

Яйця курячі — 3 шт;

Борошно — 2/3 склянки;

Сіль, перець чорний мелений — за смаком;

Сир твердий — 100 гр;

Майонез ( краще зробити самим за рецептом) — 200 гр;

Часник — 5-6 зубків;

Кріп — середній пучок;

Помідори -2 -3 шт. для прошарку + за бажанням на прикрасу помідори черрі;

Масло рослинне для смаження кабачкового млинців.

Рецепт приготування кабачкового млинцевого торта:

  1. Для приготування великих кабачкового млинців потрібно подрібнити кабачки (на тертці, на м'ясорубці або в блендері — як хочете). Якщо кабачки подрібнити на тертці, особливо на крупній — в тесті будуть присутні великі шматочки кабачка і добре відчуватися на смак. Якщо ж ви хочете завуалювати кабачок в цій страві — то подрібніть кабачки на м'ясорубці або в блендері. Консистенція млинців буде більш однорідна і кабачкові шматочки не будуть відчуватися. Отже, подрібнюємо кабачок, не зливаємо воду, нам же потрібна рідина в тесті. Додаємо яйця, сіль, перець, борошно і замішуємо тісто як на звичайні оладки, тісто по консистенції — як не жирна сметана.
  2. Щоб посмажити кабачкові млинці не беріть сильно велику сковороду, краще взяти середній діаметр на 20-22 див, інакше великі млинці буде складно перевертати, вони досить крихкі. Сковороду змащену рослинним маслом ( так, сковороду краще просто змащувати маслом, а не лити його) гарненько розігріти. Тісто наливати з допомогою звичайного ополоника (на 1 млинець приблизно половинка ополоника), але звичайно, так як у всіх сковорідки різні, ополоники теж різні, тому дивіться на око. Млинець не повинен бути дуже тонким. Він погано розтікається по сковороді, йому потрібно допомагати приймати форму з допомогою тильного боку ополоника, ніби погладжуючи і вирівнюючи його по всій поверхні сковороди. Коли засмажитися одна сторона до рум'яної скоринки, акуратно переверніть млинець з допомогою виделки і лопатки на іншу сторону. Навіть якщо в якомусь місці млинець трісне — не страшно, в тортику всі склеиться і ваших промахів ніхто не помітить. Готові кабачкові млинці складати стопкою один на одного.
  3. Для соусу на тортик нарізати дрібно зелень ( в рецепті кріп, але чудово підійде петрушка, зелена цибуля), часник натерти на тертці, зробити домашній майонез, або купити готовий соус в магазині, сир натерти на тертці. Всі інгредієнти перемішати, соус для промазки кабачкового млинців готовий. Помідори нарізати на тонкі скибочки. Якщо будете прикрашати верх торта помідорами черрі, то наріжте їх на половинки.
  4. Збірка кабачкового торта дуже проста. На велике блюдо викладіть перший млинець, мажете його соусом, поверх розкладаєте тонким шаром помідори. І так з усіма іншими млинцями. У процесі складання підганяйте рвані шматочки, замазуйте соусом, ровняйте. Самий верхній млинець змастити соусом, посипати зеленню (частина зелені від загальної кількості залишити на прикрасу верху тортика) і викласти красиво половинки помідорів чері або шматочки звичайних помідорів. Добре, якщо є час і тортик з кабачків постоїть 2-3 години і просочиться.kabachkoviy blinniy tort
Загрузка...