Куряча грудка з грибами і беконом з соусом зі свіжих помідорів

Kurinaya grudka s gribami i bekonom s sousom iz svezhih pomidorov1

Набір продуктів на 2 порції:

Філе куряче – 2 шт;

Печериці – 100 гр;

Бекон -50 гр;

Прованські трави, сіль, перець –за смаком;

Масло рослинне -30 гр;

Листя зеленого салату рукола (можна брати будь-який інший салат) – кілька листочків.

Для соусу:

Помідор -1 шт. середній;

Цибуля ріпчаста – 1шт. середній;

Часник – 1-2 зубки;

Масло рослинне -10-15г;

Сіль, цукор, сушений базилік – за смаком.

Рецепт приготування курячих грудок з грибами і беконом з соусом зі свіжих помідорів:

Це блюдо можна приготувати для романтичної вечері на двох.

1. Курячі грудки 2 години (можна всю ніч) маринуємо в рослинній олії з сіллю, перцем і прованськими травами, трав не шкодуємо. Гарненько промариновані курячі грудки запікаємо цілком у фользі (фольгу змастити олією) в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 35-45 хвилин до готовності.

2. Поки запікаються курячі грудки приготуємо соус. Для соусу ошпарим окропом помідори і знімемо з них шкірку. Обесшкуренные помідори дуже дрібно наріжемо. Цибуля ріпчаста також дрібно наріжемо, часник можна видавити через прес, можна нарубати ножем. У сковороду налити олію, розігріти, обсмажити цибулю до прозорості, додати часник і помідори, довести до смаку за допомогою солі, цукру, перцю і сушеного базиліка, томити на повільному вогні 10 хвилин, поки помідори не втратять форму і соус придбає однорідність. Смак соусу повинен бути трохи солодкуватий з часниковою ноткою і пряним присмаком базиліка.

3. Для курячої грудки на сухій сковороді злегка обсмажити бекон і печериці, нарізані тонкими пластинами.

4. На тарілку налити соус, викласти листя салату рукола (або інший салат), поверх – запечену курячу грудинку, нарізану поперек на шматочки, зверху додати обсмажені бекон і печериці.Kurinaya grudka s gribami i bekonom s sousom iz svezhih pomidorov

Загрузка...