Курячі гомілки з рисом в духовці

kurinie goleni s risom v duhovke1

Набір продуктів:
Курячі гомілки охолоджені — 10 шт;
Цибулю білий або ріпчаста — 2 шт. середніх;
Морква — 2 шт;
Кукурудза консервована (або заморожена) — 1 банка (або 350 гр);
Горошок консервований (або заморожений) — 1 банка(або 350гр);
Рис пропарений довгий — 1 склянка;
Вода або овочевий або м'ясний бульйон — 500 мл;
Сіль (приблизно) — 1,5 ч. ложки;
Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки;
Приправа каррі – 1 ч. ложка;
Паприка мелена 0,5 ч. ложки;
Олія – 2-3 ст. ложки.

Рецепт приготування курячих гомілок з рисом в духовці:

1. Ретельно помити під проточною водою курячі гомілки, обсушити на паперових серветках від зайвої вологи. З усіх боків натерти м'ясо сіллю і спеціями, щоб курячі ніжки просочилися ароматами прянощів. В рецепті використовувалися чорний перець, паприка і каррі. Ви можете приправити курячі ніжки тими спеціями, які у вас є вдома під рукою, і які ви любите.
2. Почистити пару головок білого або ріпчастої цибулі. Цибулини порізати кубиками середнього розміру.
3. Налити на сковороду рафінована соняшникова олія. Коли вона сильно нагріється, акуратно викласти у нього порізану цибулю. Зрідка помішуючи, обсмажити цибулю, щоб він став м'яким і прозорим.
4. Помити і почистимо моркву, натерти їх на крупній тертці.
5. Додати терту моркву до підсмаженої до м'якості репчатому луку.
6. Перемішати інгредієнти їх обсмажити їх до золотистого кольору.
7. Відкрити банки з кукурудзою та горошком і злити всю рідину. Викладемо кукурудзу з горошком в сковороду з цибулею і морквою. Хто використовує горошок і кукурудзу заморожені – то відразу кладіть їх в сковороду, попередньо розморожувати не треба.
8. Перемішати все і обсмажити на повільному вогні, щоб кукурудза та горошок прогрілися.
9. Потім промитий рис додати до овочів. І знову перемішати, щоб рис змішався з пасерованими овочами і просочився соняшниковою олією. Посолити і поперчити рис з овочами по смаку. Рис краще використовувати пропарений.
10. Змастити деко (або форму для запікання) рослинним маслом. Викласти у форму рис з овочами і розподілити рівним шаром. Це буде подушка для курячих ніжок. Залити киплячим бульйоном або водою.
Зверху викласти мариновані гомілки.
11. Форму з рисом і гомілками накрити фольгою і поставити в попередньо розігріту духову шафу.
12. Запікати курячі ніжки з рисом під фольгою 45 хвилин на 180 градусах 15 хвилин, знявши фольгу для придбання гомілками рум'яного виду.kurinie goleni s risom v duhovke

Загрузка...