сьомга Малосольна домашнього посолу

semga slabosolenaya 2

Набір продуктів:

Сьомга свіжа (або лосось, або кета) – 1кг;

Сіль кам'яна велика (можна використовувати морську сіль) — 2 -2,5 столових ложки з гіркою;

Цукор пісок – 1столовая ложка без гірки

Перець чорний горошок – за смаком;

Лимон – ½ шт(на сік);

Лавровий лист 5-6 листочків;

Оливкова олія-20-30 гр;

Кріп – кілька гілочок.

Рецепт приготування малосольною сьомги:

  1. Сьомгу гарненько помити під проточною водою, обсушити на паперових серветках, нарізати на 3-4 шматочки, для кращого просола.
  2. Підготовлену червону рибу скласти в глибоку ємність, натерти сіллю, цукром, полити соком з половини лимона, змастити оливковою олією, посипати перцем горошком і перекласти декількома лавровими листками і гілочками кропу.semga slabosolenaya
  3. Поставити в холодильник на добу (малосольний), якщо протримати кілька діб, то буде солона сьомга.
  4. Теоретично сьомга малосольна буде готова через 6-7 годин, але краще витримати належний час.
  5. Готову малосольну сьомгу можна зберігати 2-3 дні в холодильнику в закритому емальованому посуді, в посуді з нержавіючої сталі. Якщо потрібно зберегти готову малосольну сьомгу довше, то її потрібно упакувати в харчову плівку і покласти в морозилку. У морозильній камері риба може лежати 1 місяць. Довше її зберігати не виходило – з'їдався ще до цього терміну.semga slabosolenaya 1semga slabosolenaya (2)
Загрузка...