Німецький картопляний салат

Nemeckiy kartofel'niy salat1

Дозвольте представити одне з найпопулярніших страв німецької, австрійської та чеської кухні — картопляний салат. Блюдо абсолютно універсальне — це і салат (причому можна вживати теплим і холодним), і гарнір, і закуска до столу. Готується з простих продуктів, час приготування мінімально, особливо якщо заздалегідь відварити картоплю. Як завжди, працює правило — у кожної господині свій картопляний салат. Основа — це картоплю, обсмажену цибулю і бекон (не копчений) або підчеревина або сало шпик. Можливо доповнити такий салат солоними огірочками, свіжої редискою, або ж копченими ковбасками.

Набір продуктів:

Картопля — 3-4 шт;

Цибуля ріпчаста — 1 велика головка;

Бекон (не копчений), підчеревина, сало шпик — 150 гр;

Лук зелений — маленький пучок.

Олію соняшникову — 4-5 ложок;

Гірчиця діжонська (або інша не гостра гірчиця, можна французьку в зернах) — 1 чайна ложка;

Цукор -1/2 чайної ложки

Винний оцет — 1 толові ложка;

Сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Рецепт приготування німецького картопляного салату:

  1. Картоплю відварити (можна заздалегідь), причому можна відварити в мундирах, остудити, зняти шкірку і нарізати довільними шматочками. А можна відварити вже очищений нарізану картоплю. Головне брати для цього салату сорт картоплі не сильно крахмалистый, тобто той, який не розвариться під час варіння, зазвичай це червоні сорти картоплі.
  2. На сковороді без жиру обсмажити бекон, або подчеревку ,або сало до хрускоту, потім витягнути його шумівкою і розкласти на паперовій серветці, щоб стік зайвий жир. На соняшниковій олії (1-2 столових ложки)обсмажити цибулю, нарізану як хочете — півкільцями, четвертинами кілець, кубиком. Цибулю підсмажити до легкої золотистої скоринки, не пересмажувати.
  3. Для заправки частина соняшникової олії 2-3 столові ложки збити вінчиком або виделкою з сіллю, цукром, чорним меленим перцем, ложкою гірчиці і винним оцтом до однорідного стану.
  4. Накришити зелений лук.
  5. У глибокій мисці з'єднати відвареної нарізану картоплю, обсмажену цибулю, бекон, влити заправку і всі продукти акуратно перемішати.
  6. Готовий салат посипати зеленою цибулею.
  7. Для гарячої версії це страви — на сковороду до бекону додати цибулю, обсмажити, потім додати картоплю, прогріти все разом, заправити соусом і подавати як гарнір або теплого салату.Nemeckiy kartofel'niy salat
Загрузка...