Звичайні млинці на молоці

blinchiki obichnie na moloke1

Набір продуктів:

Борошно – 1-1,5 склянки;

Молоко -500 мл;

Яйця – 3 шт;

Сіль – ½ чайної ложки;

Цукор – 1-3 столових ложки, залежить від того, якого смаку ви хочете млинці – солодкого або нейтрального(для млинчиків з солоною начинкою);

Масло рослинне – 5-6 столових ложок;

Масло вершкове для змащування млинців — 50 гр.

Рецепт приготування звичайних млинців на молоці:

  1. Для приготування тіста змішати половину молока, яйця, борошно (спочатку всипте 1 стакан з гіркою, додаткове кількість борошна дано для регулювання густоти тіста надалі, так як в різних сортах борошна різна клейковина, то і густота тіста виходить різна), сіль, цукор, збити віночком або міксером до однорідної консистенції без грудочок, а потім додати в тісто, що залишився молоко і рослинне масло, масло в тесті потрібно для того, щоб млинці при смаженні не пригорали до сковороді. А якщо місце рослинного масла додати розтоплене вершкове масло, то млинці при смаженні вийдуть більш ажурні з красивою текстурою. Густота тіста повинна бути не надто рідка, трохи в'язка і тягуча, приблизно як вершки 15% жирності. Тісто перед смаженням млинців повинна постояти для набухання клейковини 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Смажити млинці на розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією. Млинці смажаться досить швидко, спочатку обсмажити одну сторону, потім лопаткою перевернути на іншу, друга сторона підсмажитися швидше. Якщо при перевертанні млинці рвуться – значить у вас рідке тісто, додайте до тесту пару ложок борошна. Якщо ви плануєте потім млинчики загортати начинку, то досить добре підсмажити їх з одного боку. Потім кладете начинку на підсмажену сторону млинчика і завертаєте її, а сам млинець з начинкою або обсмажуєте на сковороді, або запікаєте в духовці.
  3. Готові млинці складати один на одного гіркою, для того, щоб млинці були м'якше, рекомендується змазати їх шматочком вершкового масла, особливо краю млинчиків, так як краю мають властивість підсихати.
  4. Такі млинці можна використовувати як оболонку для різного роду млинців з начинкою, налисників. Але й просто з олією, сметаною і варенням – такі млинці суцільне смакота. blinchiki obichnie na moloke
Загрузка...