Омлет з кабачком і брускетами з різною начинкою

omletzavtrak1

Це досить простий у приготуванні, смачний і швидкий сніданок для родини у вихідний день. Діти із задоволенням з'їдять строкаті, хрусткі брускети з різною начинкою, омлет з цукіні не тільки порадує око, але і шлунок.

Брускетта — це традиційне італійське народне блюдо. В ідеалі для брускети береться булочка чіабатта, але в сучасній кухні під брускетти можна адаптувати і багетт, і будь-який інший вид білої не солодкої випічки. Брускетта — це закуска (антипаста), вживається для підняття апетиту перед основною стравою. Брускетту перед вживанням потрібно обсмажити без масла на грилі, або на решітці в духовці, або просто на сухій сковороді. Після обжарювання брускетту натирають сумішшю часнику з оливковою олією, зверху кладуть різні начинки. Брускетта готуватися дуже швидко і повинна з'їдатися відразу, поки вона свіжа і хрустка.

В даному рецепті пропоную поснідати набором брускет з різними начинками і омлетом з кружечками цукіні.

Набір продуктів на 1 порцію:

Для омлету:

Яйця -2 шт;

Молоко – 5 ст. ложок;

Цукіні (кабачки) — 40-50 гр (кілька дуже тоненьких кілець);

Олія рослинна або оливкова олія для смаження омлету — 20 гр;

Для брускет:

Багет – 5 шматочків;

Оливкова олія — 10-15г;

Часник — 1 зубок;

Для начинки на брускетти:

1.Лосось або сьомга слабосоленые – 15гр.;

2.Бекон – 15-20гр;

3.Сир твердий – 20-25гр;

4.Маслини чорні без кісточки – 6-8шт;

5.Помідори -1 шт. маленький+трохи зеленого базиліка, або іншої зелені, яка є в наявності;

Як приготувати омлет з кабачком і брускетами з різною начинкою:

1. Для пікантного смаку та гарного вигляду омлету, можна приготувати омлет з кружечками цукіні (або кабачка. Для цього дуже нарізати тонкими кружечками кабачок, примірної ширини 1,5-2 міліметри (нам знадобитися 6-7 кружечків кабачка). Для омлету збити віночком або вилкою в глибокій тарілці 2 яйця, 5 ст. ложок молока, посолити . Розігріти сковороду з антипригарним покриттям з рослинним маслом, кружечки кабачки або цукіні 1 хвилину швидко обсмажити з одного боку, перевернути і вилити зверху омлетну суміш. Зменшити вогонь до маленького і накрити омлет кришкою. Як тільки верх омлету загусне і збільшитися в об'ємі, вимкнути вогонь і залишити омлет на сковороді під кришкою на 5 хвилин. Головне стежити, щоб не підгорів низ омлету.

2. Для брускети багет нарізати під кутом на шматочки, шириною 1,5-2 див. Підсмажити багетт з двох сторін на сковороді з грилевой поверхнею, або на звичайній сковороді без масла, або помістити на решітку в духовку. Баггет повинен бути хрустким, красиво виглядають смужки від решітки або від гриля.

3. Часник натерти на тертці або дрібно порубати і змішати з оливковою олією.

4. Верх підсмажених брускет намазати сумішшю оливкової олії з часником.

5.На кожну брускетту покласти різні начинки: на одну шматочок сиру, на іншу – обсмажені на сухій сковороді смужки бекону, на третю – шматочок солоної риби(лосось), на четверту — помідор, порізаний на шматочки і посипаний базиліком або будь-якою іншою зеленню, на п'яту чорні маслини без кісточки з гілочкою зелені, попередньо нарізані кружечками. Прикрасьте брускетти як вам підкаже ваша фантазія.

6. Для подачі до столу омлет скласти навпіл і лопаткою акуратно перекласти на тарілку. На ту ж тарілку помістити брускети з різними начинками.omletzavtrak

Загрузка...