Паста а-ля Карбонара з беконом і грибами

karbonara2

Набір продуктів на 2 порції;

Масло вершкове - 25гр;

Бекон -100г;

Печериці свіжі - 100гр;

Спагетті(Фетучине) – 350гр;

Часник -1-2 зубки;

Сир Пармезан – 40г;

Яйце(жовток) -2 шт;

Сіль, перець-за смаком.

Рецепт приготування пасти а-ля карбонара з беконом і грибами

1.Відварити спагеті. Для цього в киплячу підсолену воду закладаємо спагетті, не ламаючи їх, а поступово по мірі розм'якшення опускаємо, скручуючи, на всю довжину. Рекомендується трохи не доварювати спагетті, а довести їх до стану al dente. Це італійське вираз, воно позначає такий стан пасти, коли вона вже готова, але ще досить тверда і не встигла розваритися.

2.Бекон ріжемо тонкими смужками.

3.Печериці шаткуємо пластинками.

4.Сир Пармезан тремо на дрібній тертці.

5.На гарячій сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо бекон, гриби і видавлюємо часник, всі продукти злегка обсмажуємо, але не пересмажуємо, солимо, перчимо. Додаємо вершки, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо, потім викладаємо спагетті в сковороду і все перемішуємо вміст.

6.Готові гарячі (це дуже важливо) спагетті з беконом і грибами викладаємо на тарілку. В середині порції виделкою робимо невелике поглиблення і акуратно виливаємо туди жовток з яйця (жовток краще відокремити заздалегідь), тільки жовток. Так як паста гаряча, то жовток трохи «схоплюється» і виходить вже не зовсім сирий. Якщо Ви не впевнені в свіжості яєць, то готову пасту з жовтком можна на кілька хвилин поставити в мікрохвильовку, або ж зовсім відмовитися від сирого жовтка в пасті. Готову пасту посипати тертим сиром Пармезан.

7.Під час трапези рекомендується дуже швидко змішати жовток з гарячими спагеті, в цьому випадку за рахунок температури страви жовток встигне пройти легку теплову обробку і стане частиною соусу. Повторюся, хто не любить сирі яйця, жовток може не додавати.karbonara1

Загрузка...