Риба з цибулею-пореєм і картоплею

Riba s lukom-poreem i kartofelem (2)

Набір продуктів на 3-4 порції:

Філе будь-якої риби (судак, мерлуза, тілапія, хек) – 600-700 гр;

Картопля - 1 кг (приблизно 7-8 середніх бульб);

Цибуля ріпчаста – 2шт (листя від двох стебел);

Олія оливкова або рослинне – 50-75 гр;

Лимон-1 шт;

Сметана (жирність 20-25% -100 гр;

Сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування риби з цибулею-пореєм і картоплею:

1. Філе риби без шкіри і кісток розморозити (якщо вона заморожена), помити, обсушити, порізати на великі порційні шматочки, посолити, поперчити, полити лимонним соком (використовувати 1/2 лимона), побризкати оливковою або рослинним маслом, перемішати, залишити маринуватися на 20-30 хвилин в холодильнику.

2. У цибулі порею використовуємо тільки зелену частину. Зелене листя порею нарізати на довгі смужки.

3. Розігріти духовку до 180 градусів. На деко, змащене рослинним або оливковою олією викласти шматочки рибного філе та смужки цибулі-порею і відправити запікати в духовку на 20-25 хвилин до готовності.

4. Поки запікається риба, почистити і порізати тонкими кружечками картоплю. Розігріти сковороду з рослинним або оливковою олією. Картопля обсмажити на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін, в кінці смаження трохи посолити.

5. Сметану змішати з ложкою лимонного соку, це буде соус для риби.

6. Готові обсмажені кружальця картоплі помістити на порційні тарілки, зверху викласти запечене філе риби і смужки цибулі-порею. Сметанний соус можна подати в окремому посуді, а можна відразу полити їм рибу з картоплею. Прикрасити шматочками лимона.Riba s lukom-poreem i kartofelem

Загрузка...