Вершковий суп-пюре - овочевий, з грибами, з креветками

Суп з'явився дуже давно, в стародавні часи, коли люди навчилися добувати вогонь і варити на ньому. Найдавніший рецепт супу виявлений у книзі з кулінарії Апикура (4 ст.). Супи варили з усього, що доводилося: риба, м'ясо тварин і птахів, кістки, всілякі овочі, злаки. Додавали в них різні трави.

Проходять століття, змінюється і вдосконалюється кулінарна вишуканість. Але суп залишається головним повсякденним блюдом на столі будь-якої сім'ї будь-якої національності.

Сьогодні існує два різновиди супів - прозорі і густі. Прозорі готуються на основі м'ясних бульйонів з додаванням додаткових інгредієнтів, таких як овочі, крупи, борошняні вироби (макарони, галушки). Густими називають супи, вміст яких можна легко подрібнити, протерти (суп - пюре, крем - суп). Густота досягається шляхом додавання в суп крохмалю чи борошна. Вершковий смак і колір крем - супів виходить за рахунок додавання вершків або вершкового сиру.

Ніжний суп

Подорожуючи по світу, майже в кожній країні ви знайдете в меню суп - пюре або крем - суп. Відрізняються вони лише основними інгредієнтами. У Франції - це знаменитий цибульний суп - пюре або крем - суп з шампіньйонів. В Іспанії - суп - пюре гаспачо або холодний суп - пюре Сальморехо. В Америці суп-пюре з коньяком і фенхелем або гарбузовий суп - пюре.

Класичним і повсюдним вважається крем вершковий суп. Його основним інгредієнтом є вершки або вершковий сир. Це досить ситна, калорійна і поживне блюдо. Для любителів дієт і для тих, хто стежить за своєю вагою, можливий дієтичний варіант супчика на легкому бульйоні з овочів з нежирними вершками або нежирним сортом вершкового сиру.

Страва з ніжним вершковим смаком не залишить вас байдужим

Інгредієнти:

  • М'ясо для приготування бульйону (можна кістка м'ясну)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Вершки (200 - 250 мл) Жирність 10 %. Або вершковий сир.
  • Сіль
  • Приправи
  • Зелень і грінки для прикраси.

Суп має кремову консистенцію

Рецепт приготування класичного вершкового супу - пюре передбачає наступні дії:

  1. Підготувати основний бульйон.
  2. В каструлю з готовим бульйоном відправляємо почищену і порізану картоплю.
  3. Цибулю і моркву почистити, нашаткувати і викласти смажитися на сковороду з олією рослинним або вершковим).
  4. Всипати борошно, перемішати. Смажити все 5 хв.
  5. У бульйон з картоплею викласти цибулю з морквою. Даємо супу закипіти.
  6. Солимо, додаємо приправи за смаком.
  7. Додаємо вершки або сир, або те й інше. Доводимо ще раз до кипіння (5 хв.). Вимикаємо.
  8. Блендером перетворюємо в суп суп - пюре. Готове.
  9. Прикрашаємо суп свіжою зеленню і грінками.

Найчастіше суп пюре з вершками готують у поєднанні з яким-небудь додатковим основним інгредієнтом. Це можуть бути креветки, гриби, сьомга, горбуша, гарбуз, кабачки, брокколі, цвітна капуста.

Додаємо гриби

Інгредієнти:

  • 200 - 300 гр. грибів (печериць)
  • масло - 50 гр.
  • Вершки - 100 мл
  • 1 ст. л. борошна
  • Часник
  • Чорний перець
  • сіль

Вершковий суп з грибами

Згідно рецепту суп крему з вершками і з грибами, процес приготування виглядає так:

  1. Гриби ретельно промити, дрібно нарізати. Отварит до напівготовності. Відокремити від бульйону.Часник дрібно порізати.
  2. Гриби з часником викласти на сковорідку з вершковим маслом. Додати в суміш борошно. Перемішати. Смажити 5-8 хв.
  3. Відправити всі інгредієнти назад в бульйон з-під грибів. Посолити. Додати перець. Дати закипіти і вимкнути.
  4. Суп остудити. Залити вершки. Перемішати все в міксері або ручним блендером.
  5. Прикрасити вершковий грибний суп - пюре можна зеленню і вареними грибами.

Рецепт вершкового супу - пюре з креветками

Інгредієнти:

  • Картопля 4 - 5 шт.
  • Невелика морква 1 шт.
  • 1 цибулина
  • 400 - 500 гр. заморожених креветок
  • 300 - 400 гр. вершків
  • 100 - 150 гр. сиру вершкового
  • Сіль

Суп з креветками з додаванням вершків

Процес приготування:

  1. Креветки відварюємо і чистимо.
  2. Картоплю, моркву, цибулю чистимо, ріжемо і закидаємо в воду. Відварюємо до повної готовності. Не забуваємо посолити. Вимикаємо. Остуджуємо.
  3. Відправляємо овочі в блендер. І робимо пюре.
  4. Перекладаємо всі назад в каструлю. Додаємо вершки. І продовжуємо варити на слабкому вогні до кипіння.
  5. Відправляємо в суп вершковий сир і варимо до його повного розчинення (5-10 хв.)
  6. тарілки з готовим супом кладемо очищені креветки і зелень.

Як бачите, вершковий суп пюре можна доповнювати різними інгредієнтами. При цьому його ніжна і м'яка основа не втрачає своїх властивостей і приємних смакових відчуттів.

Виходячи з ваших гастрономічних смаків і переваг ваших рідних і гостей, вибирайте найбільш підходящий рецепт супу пюре з вершками і готуйте з задоволенням.

Загрузка...