Салат з королівськими креветками і кальмарами

tigrkrevetka 1

Набір продуктів на 2 порції:

Креветки королівські(варено-морожені) – 10 шт:

Кальмари (тушки свіжоморожені без шкірки) – 2 тушки;

Авокадо -1шт;

Помідори (краще Черрі) – 200 гр;

Моцарелла (бебі) – 1упаковка(150гр.);

Салатні листя – 100 гр;

Для заправки на салат:

М'ята перцева – пучок (десь 20-30гр);

Лимон – 1 шт;

Олія оливкова (або рослинне) – 30-40 гр;

Сіль, перець – за смаком.

Рецепт приготування салату з королівськими креветками і кальмарами:

1. Приготуємо м'ятну заправку. Листя м'яти дрібно порізати, додати цедру одного лимона і сік половини лимона, посолити, поперчити, додати оливкову олію. Цю заправку потрібно подрібнити в блендері або в ручному варіанті все перебити товкачем в ступці.

2. Закип'ятити воду в каструлі і підсолити. Тушки кальмарів злегка розморозити, якщо тушки нечищене, обшпарити їх окропом і зняти всю шкірку, тушка повинна бути біла і порожня всередині, очищені кальмари порізати кільцями, опустити в киплячу воду на 2-3 хв, вийняти, охолодити.

3. Креветки королівські трохи розморозити, якщо нечищене, очистити від панцира, посолити, поперчити, побризкати лимонним соком, додати рубаний зубок часнику, дати постояти в цій суміші 10-15 хвилин і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному або оливковому маслі протягом 2-3 хвилин. Пересмажувати не варто, будуть «гумові».

4. Авокадо очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками.

5. Помідори нарізати на половинки або четвертинки.

6. Моцарелу звільнити від рідини, нарізати великими скибочками.

7. Листя салату порвати на дрібні шматочки.

8. Всі продукти акуратно перемішати з м'ятною заправкою, викласти на тарілку, прикрасити креветками.

9. Для прикраси можна обсмажити залишилися пів лимона. Для цього розтоплюємо на сковороді вершкове масло, кладемо кружечки лимонів, обсмажуємо до коричневого кольору.tigrkrevetka

Загрузка...