Салат з оселедцем, помідорами і зеленим салатом

seldmix1

Набір продуктів:

Оселедець слабосолона (філе без шкіри і кісток) – 200гр;

Помідор – 200гр (2шт);

кримський Цибулю – 1шт;

чорний Хліб бородинський – 3-4 шматочка;

Часник – 1-2зубка;

Салатні листя – 100гр;

Олія рослинна (нерафінована) – 50гр;

Оцет – 5 гр;

Рецепт приготування салату з оселедцем, помідорами і зеленим салатом:

1. Якщо оселедець бочкова – розібрати її на філе без шкіри і кісток. Оселедцеве філе нарізати на невеликі квадратики, побризкати оцтом.

2. Салатні листя порвати на шматочки.

3. Помідори нарізати на четвертинки або на половинки, якщо це помідори –черрі.

4. Бородінський хліб, нарізати великим кубиком і обсмажити на розпеченій сковороді з рослинною олією до хрусткої скоринки. Часник дрібно порубати і обсипати їм сухарики з бородінського хліба.

5. Кримський цибулю нарізати півкільцями, тонко, побризкати оцтом і злегка віджати до виділення соку.

6. Салатні листя, помідори, оселедець, кримський цибулю змішати з рослинним маслом (солити за смаком, так як оселедець вже солона, перчити також за смаком).

7. Салат викласти гіркою на тарілку і посипати сухариками з хліба. Дуже важливий момент - ні в якому разі не змішувати сухарики з салатом, тому що хліб розкисне і зіпсує смак салату. Сенс саме в тому, щоб сухарики хрустіли і були посипані на салат, але не всередині нього. Якщо салат не використовується весь відразу, то сухарики треба зберігати в окремому посуді.seldmix

Загрузка...