Свиняча вирізка в жировій сітці з грибами

Svinaya virezka v zhirovoy setke s gribami1

Набір продуктів:

Свиняча вирізка – 500 — 600 гр;

свиняча Жирова сітка(сальник) — 1шт;

Цибуля ріпчаста – 2 шт;

Гриби шампіньйони – 200 гр;

Кетчуп – 100 гр;

Сіль, перець, базилік сушені, розмарин сушений – за смаком.

Рецепт приготування свинячої вирізки в жировій сітці з грибами:

1. Перед тим, як готувати страву, потрібно підготувати свинячу жирову сітку (сальник). Вона продається на ринку, там де продають свіже м'ясо. Жирову сітку замочити в холодній воді з оцтом (на 1 літр води — 50гр. оцту), вимочувати близько години. Ця процедура дозволить очистити сітку і усунути особливий запах жиру. Після вимочування сітку промити під проточною водою, розстеліть на разделочном столі і розрізати на квадрати, приблизно 20 на 20 див. Скільки шматочків м'яса потрібно загорнути в сітку, на стільки частин її і нарізати потрібно.

2. М'ясо порізати великим шматком, з вирізки вагою 500-600 гр. вийти приблизно на 4 шматочки, натерти сіллю, перцем, травами. Кожен шматочок свинячої вирізки покласти на квадратик з жирової сітки і загорнути в неї «конвертиком», по типу як у млинець загортають начинку.

3. Цибуля ріпчаста нарізати дрібним кубиком.

4. Гриби нарізати на четвертинки.

5. На гарячій сковороді без жиру, тому що сальник дасть достатньо жиру при смаженні, обсмажити свинячу вирізку загорнуту в жирову сітку по 5-7 хвилин з кожного боку, до обсмаженої вирізці додати цибулю і гриби, обсмажити разом 4-5 хвилин, потім додати пів чашки води, зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і тушкувати 30-35 хвилин до готовності. В кінці гасіння додати кетчуп, сіль, спеції, довести соус до смаку.Svinaya virezka v zhirovoy setke s gribami

Загрузка...