Сьомга на мангалі

semga steyk na grile3

Набір продуктів:

Сьомга (шматочок тушки) – 1,5-2 кг;

Сіль, перець – за смаком;

Лимон – 1шт;

Трави для маринування риби – майоран, петрушка, кріп, базилік, мелений імбир;

Масло рослинне (змастити рибу) – 40-50 гр;

Рецепт приготування смаженого лосося на грилі:

1. Тушку сьомги помити обсушити, порізати на шматочки шириною приблизно 2 -2,5 см, полити соком лимона, посолити, поперчити, обсипати сумішшю трав, помістити в закриту посуд в холодильник на 2 години.

2. Перед смаженням кожен шматочок лосося потрібно змастити рослинним маслом, щоб риба не прилипала до ґрат, а також змастити маслом і саму решітку.

3. Смажити сьомгу на мангалі на гарячому вугіллі (відкритий вогонь категорично виключається) за 7-8 хв з кожного боку до утворення золотистого кольору і запаху смаженої риби. Перевіряти готовність лосося в самій його товстої частини.semga steyk na grile1semga steyk na grile

Загрузка...