Сібас в духовці з запеченими овочами

Sibas v duhovke s zapechennimi ovoschami (2)

Набір продуктів:

Риба Сібас – 2 шт, вагою 250-300 гр;

Часник – 2 зубки;

Прецец болгарський – 1 шт середня;

Помідори - 3-4 шт;

Гриби печериці — 6-7 штук;

Олія оливкова або рослинне – 2 столових ложки;

Сушені трави – орегано, майоран;

Перець чорний мелений, сіль – за смаком;

Маринад для Сібаса:

Соус соєвий -5 столових ложок;

Сік лимонний-1 столова ложка (вичавити з часточки лимона);

Корінь імбиру свіжий — 2 см. довжини корінця;

Рецепт приготування Сібаса в духовці з овочами:

1. Приготуємо маринад для риби. Для цього в глибоку посуд потрібно натерти на тертці корінь імбиру. Додати соєвий соус і лимонний сік.

2. Рибу Сібас потрібно очистити від луски, видалити голову, відрізати хвіст і бічні плавники, випатрати і ретельно вимити. Сібаса обмазати маринадом і потримати в холодильнику в маринаді близько 1 години.

3. Поки Сібас маринується можна підготувати овочі. Перець очистити від насіння, нарізати великими шматочками. Помідори і печериці помити і також нарізати на великі шматочки. Зубчики часнику очистити від шкірки.

4. Духовку розігріти до 180 градусів, підготувати форму для запікання, змастити рослинним або оливковою олією.

5. У форму помістити шматочки овочів, зубки часнику для аромату, посолити, поперчити, посипати травами. Зверху на овочі викласти сібаса, змастити його трохи рослинним або оливковою олією. Сібаса не солимо, так як маринад був солоним з-за соєвого соусу.

6. Деко з Сібасом і овочами поставити в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах. Якщо риба почне сильно запікатися, можна накрити деко фольгою.

7. Готовність риби визначається в її самому товстому місці. Подавати Сібаса смачно гарячим, разом із запеченими овочами і зеленню.Sibas v duhovke s zapechennimi ovoschami

Загрузка...