Суп пюре з баклажанів

Sup pyure iz baklazhan1

Набір продуктів на 2 порції:

Баклажани – 2-3 шт середнього розміру;

Морква – 2 великих шт;

Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;

Часник – 1-2 зубки;

Олія соняшникова – 2 столових ложки;

Горіхи волоські – 2 столових ложки;

Зелень кропу або петрушки – кілька гілочок;

Сіль, перець , куркума – за смаком.

Рецепт приготування супу –пюре з баклажанів:

  1. Взяти 2-3 середніх баклажана і 2 великих моркви. Морква краще відразу очистити від шкірки, хоча і не обов'язково. Баклажани розрізати навпіл уздовж, морква також розрізати на дві частини, овочі загорнути у фольгу (щоб при запіканні овочеві соки не сильно выпаривались) і поставити на деко запікатися в духовку при температурі 180-200, градусів 30-40 хв, потрібно візуально дивитися по овочам, як тільки нормально пропеклися - одразу дістаємо і очищаємо від шкірки баклажани і якщо морква попередньо не очистили, то потрібно зробити це після запікання.
  2. На соняшниковій олії в сотейнику трохи підсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. Запечені овочі крупно нарізати і додати до смаженій луку на 3-4 хвилини разом прогрітися, в самому кінці обсмажування видавити пару зубків часничку і додати пів склянки кип'яченої води (кількість води приблизне, так як залежить від бажаної густоти супу), дати закипіти, довести до смаку за допомогою солі, перцю чорного меленого та куркуми. Всі овочі разом з рідиною пюрировать заглибним блендером.
  3. Попередньо підсушити в духовці подрібнені волоські горіхи, або ж обсмажити трохи на сухій сковороді без масла. При подачі в суп-пюре з баклажанів покласти зверху по столовій ложці підсмажених подрібнених волоських горіхів і посипати рубаною зеленню.Sup pyure iz baklazhan

Загрузка...