Суп Чаудер — 5 варіантів найбільш смачних рецептів.

CHauder s креветками i slivkami1

На сьогоднішній день, це дуже популярний суп в Америці, причому в кожному штаті є своя інтерпретація Чаудера. Рецептів приготування безліч, суп веде свою історію з шістнадцятого століття. За легендою бідні бретонські рибалки, приходячи додому готували собі в казанку наваристу густу юшку із залишків свого улову риби, маллюсков, креветок.

Юшка повинна була бути досить ситної і густий, щоб відновити сили втомлених рибалок, тому основою супу служив витоплений в казанку бекон або свиняче сало, також могли використовувати солонину, або деякі види ковбас, потім в хід йшли прості овочі – цибулю, картопля, кукурудза, іноді моркву, рибу не шкодували – багато риби, маллюски і креветки, все це щедро приправлялось сіллю і перцем, часто ще як загусник використовувалася борошно, склянка молока або жирних вершків.

В Новій Англії до цих пір популярний автентичний рецепт, де Чаудер повинен бути обов'язково білого кольору за рахунок молока або вершків, також присутні бекон, картопля і маллюски. Американці ж урізноманітнили рецепт до незліченної безлічі варіацій юшки, наприклад, Манхеттенський Чаудер обов'язково додають помідори. Род — Айленд Клем-Чаудер має в основі прозорий бульйон з маллюсков. У Північній Кароліні бульйон загущають борошном і кладуть дуже багато перцю і приправ. У Сан-Франциско в рецепті Чаудера іноді роблять кремову основу з картоплі, цибулі та вершків. Так само тепер варять вегетаріанський Чаудер з овочами і Чаудер з куркою.

Ось кілька найпоширеніших рецептів супу Чаудер.

1. Манхеттенський Чаудер з мідіями

Набір продуктів:

  • Бекон – 100 -150 гр;
  • Цибуля червоний – 1шт;
  • Стебло селери – 150-200гр в середньому з1шт;
  • Консервовані мідії (можна брати заморожені або свіжі також, але там буває пісок і потрібно дуже добре промивати мідії від піску)– 400-500 гр.+ сік від них теж знадобиться;
  • Помідор – 1 шт(великий);
  • Картопля – 2-3 шт;
  • Курячий або рибний бульйон, можна використовувати звичайну воду — 1 літр
  • Лавровий лист – пару листочків;
  • Сіль, перець чорний мелений, перець червоний пекучий (за бажанням);
  • Паприка сушена в шматочках – щіпка;
  • Зелень петрушки – маленький пучок.

Рецепт приготування Манхеттенського Чаудера з мідіями:

  1. Взяти каструлю з товстим дном, а краще глибокий сотейник( в ідеалі навіть казанок), обсмажити в ньому бекон (попередньо нарізавши його тонкими невеликими шматочками), поки той не підрум'яниться.
  2. Додати дрібно нарізаний кубиками цибулю і селеру, готувати овочі, помішуючи, до прозорості цибулі, приблизно 3 хвилини.
  3. Влити в сотейник 1 літр курячого або рибного бульйону (зварити заздалегідь) або води і довести до кипіння. Додати картоплю, нарізану невеликими шматочками, варити 10-15 хвилин, поки картопля не стане м'яким, потім додати нарізані помідори, сік від мідій, самі мідії, рибу, очищену від кісток (яка, можливо, залишилася від рибного бульйону), поперчити, посолити(акуратно, так як сік від мідій вже солоний), кинути лавровий лист, довести до кипіння і виключити вогонь.
  4. Після того як Манхеттенський Чаудер готовий — рекомендується викинути лавровий лист, так як весь свій аромат він вже віддав .
  5. Зелень петрушки додавати при подачі безпосередньо в тарілку.Manhattan Chowder

2. Манхеттенський Чаудер з тріскою

Набір продуктів

  • Масло вершкове – 50гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1шт;
  • Морква – 1шт;
  • Селера стебло – 1 шт;
  • Часник – 3 зубки;
  • Паста томатна – 2 столових ложки;
  • Біле сухе вино – 1 склянка;
  • Картопля – 2 шт;
  • Чебрець свіжий -1столовая ложка або ½ чайна ложка сухого;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Бульйон курячий або рибний (якщо немає — то просто вода) – 1 літр
  • Помідор свіжий – 1 шт. великий;
  • Лавровий лист – 1-2 листочка;
  • Філе тріски – 400-500 гр;

Рецепт приготування Манхеттенського Чаудера з тріскою:

  1. 1.У глибокому сотейнику або широкій каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і злегка потомити його до прозорості, додати нарізану кубиками моркву, подрібнений стебло селери і рубаний часник. Готувати овочі, помішуючи 3-5 хвилин, поки овочі злегка підрум'яняться .
  2. Влити курячий або рибний бульйон (або воду) і довести до кипіння
  3. Картоплю нарізати маленькими шматочками і додати до овочів, варити до м'якості 15-20 хвилин.
  4. Коли картопля стане м'яким, додати порізану на маленькі шматочки тріску і помідори (кубиками), довести до кипіння, влити біле сухе вино, додати томатну пасту, посолити, поперчити до смаку, додати чебрець (свіжий або сушений) і лавровий лист, варити ще 5-10 хвилин, поки риба не стане м'якою.Manhattan Chowder1

3. Чаудер з куркою і кукурудзою

Набір продуктів:

  • Бекон – 100 гр;
  • Масло оливкова — 2-3 столових ложки;
  • Куряче філе – 2 грудки, 500-600гр;
  • Перець солодкий червоний – 1 великий;
  • Перець халапеньо (вичистити насіння, це прибере частина гостроти) – 1шт.(за бажанням);
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Часник — 2-3 зубки;
  • Вершки (жирність від 15%) -1 склянку;
  • Курячий бульйон або вода – 500-600мл;
  • Картопля – 3 шт;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Кукурудза заморожена (можна брати консервовану) – 200 гр;
  • Цибуля зелена – 4-5 стеблинок;

Рецепт приготування Чаудера з куркою і кукурудзою:

  1. У сотейнику або широкій каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажити до хрускоту невеликі шматочки бекону. Готовий бекон вийняти з сковороди і помістити на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе зайвий жир.
  2. утворився жир від бекону помістити куряче філе, нарізане на маленькі шматочки і злегка обсмажити, потім додати дрібно нарізану цибулю, рубаний часник, червоний солодкий перець і картоплю, нарізану невеликими шматочками, обсмажити всі разом 3-5 хвилин, а потім тушкувати протягом 10-15 хвилин, овочі і курка виділять свої соки, якщо соку мало - долити трохи бульйону або води.
  3. Майже готові готові овочі і курку залити рештою бульйоном або звичайною водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок і варити до готовності, морожену або консервовану кукурудзу додати за 5 хвилин до готовності.
  4. Вершки тонкою цівкою, помішуючи влити в суп, довести до кипіння і виключити вогонь. Цей крок надасть курячому Чаудеру потрібну густоту і вершковий смак. В кінці варіння додати перець халапеньйо, але будьте обережні, він дуже гострий, можливо вам буде достатньо маленького шматочка цього перцю.
  5. При подачі курячий Чаудер налити в тарілку і посипати хрустким беконом і зеленою цибулею.CHauder s kuricey i kukuruzoy

4. Чаудер з креветками і вершками

Набір продуктів

  • Масло вершкове – 50 гр;
  • Селера стебло – 2 тонких;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Картопля – 3шт;
  • Кукурудза заморожена (або консервована) – 200гр;
  • Чебрець сушений 1 / 3 чайної ложки;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Сіль, перець паприка мелена або в шматочках — за смаком;
  • Вершки (жирність не менше 15%, краще 20-30%) – 1 стакан;
  • Креветки – 150-200 гр(вже очищені від панцира);

Рецепт приготування Чаудера з креветками і вершками:

  1. Розтопити вершкове масло в сотейнику або великій каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додати нарізане стебло селери, зелену цибулю і картоплю, трохи обсмажити 3-5 хвилин, потім влити 2 склянки води і варити, поки картопля не стане м'яким, потім додати заморожену або консервовану кукурудзу, готувати ще 2-3 хвилини.
  2. готовим До овочів додати вершки, розмішати, посолити, поперчити, додати сушений чебрець, паприку в шматочках, лавровий лист, відрегулювати на смак і в самому кінці, коли Чаудер вже фактично готовий, додати попередньо очищені креветки, помішуючи готувати 2-3 хвилини, щоб креветки з прозорих стали червоними (це якщо у вас сирі креветки), а якщо креветки вже варено-морожені, то досить готувати їх 1 хвилину, тільки щоб прогрілися разом з іншими продуктами.CHauder s креветками i slivkami5. Чаудер з кольоровою капустою і сиром

Набір продуктів

  • Бекон – 100-150 гр;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1шт;
  • Кукурудза заморожена або консервована -150 гр;
  • Селера стебло – 1 шт;
  • Вершки (жирність від 10%) – 200 мл;
  • Курячий бульйон або вода – 1 літр;
  • Капуста кольорова – 1 кг;
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком;
  • Сир (будь-який твердий сир)- 100 гр;
  • Зелень петрушки – кілька гілочок.

Рецепт приготування Чаудера з кольоровою капустою і сиром:

  1. В казанку або в сотейнику з високими стінками обсмажити скибочки бекону до хрускоту. Готовий бекон вийняти шумівкою і розкласти на паперовій серветці, щоб видалити зайвий жир.
  2. Цибуля ріпчаста нарізати дрібним кубиком, моркву – кубиками, селеру подрібнити ножем на невеликі шматочки, часник пропустити через прес. У утворився від бекону жирі злегка обсмажити овочі до м'якості протягом 4-5 хвилин.
  3. Цвітну капусту нарізати досить дрібно, можна подрібнити в кухонному комбайні. Додати в сотейник до овочів, залити бульйоном або водою і варити до готовності, поки не стане м'якою, за 5 хвилин до готовності супу додати кукурудзу.
  4. В самому кінці варіння влити вершки тонкою цівкою в суп, розмішати, довести до кипіння, не кип'ятити, додати тертий сир, помішувати, поки він не розтане в суп, довести до смаку за допомогою солі і перцю. Подавати посипавши зеленню і хрустким беконом.CHauder s cvetnoy kapustoy i sirom
Загрузка...