Теплий салат з курячою печінкою та овочами

tepliy salat s kurinoy pechen'yu i ovoschami1

Набір продуктів:

Печінка куряча 400-500гр;

Цибуля ріпчаста — 1 шт;

Перець болгарський — 2 шт., можна різних кольорів, для краси.

Печериці -200-300 гр;

Помідори — 1-2шт. середніх;

Олію соняшникову — 50гр;

Салатні листя, кріп, петрушка, зелена цибуля — в будь-яких пропорціях беруться візуально, залежно від того, наскільки ви любите зелень, добре коли загальний обсяг зелені в цьому салаті складає приблизно 1/4 від усього обсягу (не ваги),

Рецепт приготування теплого салату з курячою печінкою та овочами:

  1. Цибулю нарізати півкільцями, болгарський перець очистити від насіння і нарізати довгастими шматочками, печериці, якщо вони маленькі раз різати на дві частини, а великі — на чотири, курячу печінку промити, можна також кожну печінку переполовинити.
  2. На сковороді з соняшниковою олією злегка підрум'янити цибулю, потім додати печінка, гриби, болгарський перець і обсмажувати все разом, не забуваючи помішувати. Куряча печінка готується дуже швидко, ступінь її готовності визначається по витіканню прозорого соку з розрізу. Тому обсмажувати курячу печінку з овочами буде достатньо протягом 10-12 хвилин. В кінці приготування посолити і поперчити за смаком.
  3. Помідори нарізати на часточки. Салатні листя порвати довільними шматочками, петрушку, кріп і зелена цибуля — досить дрібно накришити.
  4. Свіжі помідори, підготовлену зелень і теплу курячу печінку з овочами акуратно трохи перемішати в глибокій салатнику, соусом буде служити сік , який виділився при обжарке овочів на соняшниковій олії. Якщо цього соусу не достатньо на ваш погляд, додайте в теплий салат ще пару ложок соняшникової олії. Подавати в теплому вигляді, хоча і в холодному вигляді цей салатик також буде смачний.tepliy salat s kurinoy pechen'yu i ovoschami
Загрузка...