Фруктовий крамбл з вівсяними пластівцями

fruktoviy krambl s ovsyanimi hlop'yami1

Фруктовий крамбл з вівсяними пластівцями – це досить швидке в приготуванні блюдо, не потребує зусиль. Назва страви «крамбл» має заморське походження від англійського слова «crumble». Тобто у складі повинна бути хрустка крихта. У даному рецепті хрускіт і скоринка будуть за рахунок підсушеної в духовці вівсянки з медом. Ще більш посилити ефект крихти можна додавши до вівсяним пластівців подрібнені горіхи. При приготуванні крамбла зовсім не обов'язково дотримуватися якісь чіткі пропорції фруктів і вівсяних пластівців. Орієнтуйтеся більше на свій смак. Також можна експериментувати з фруктами і ягодами, використовувати свіжі, заморожені, консервовані плоди, відмінно поєднуються в цьому блюді і сухофрукти. Нехай цей рецепт послужить лише основою для ваших кулінарних фантазій. Як кажуть в Англії –у кожної господині свій рецепт крамбла.)

Набір продуктів:

Вівсяні пластівці (не обов'язково швидкого приготування) -1,5 склянки;

Фрукти (для крамбла в даному рецепті використовувалися яблуко, груша, сливи) – 600-700гр або 1 яблуко, 1 груша, 5-6 злив;

Кориця – для любителів, кілька щіпок;

Мед – 1 велика столова ложка;

Рослинна олія – 1 столова ложка

Можна додати подрібнені волоські горіхи або фундук, або кешью.

Рецепт приготування фруктового крамбла з вівсяними пластівцями:

  1. На деко, або в будь-яку форму для випічки (можна використовувати маленькі порційні форми), бажано з товстим дном, нарізати яблука і груші довільними шматочками і присипати корицею, орієнтовно ріжемо яблуко або грушу на чверті, видаляємо кісточки, далі ріжемо на дрібні шматочки. Сливи ріжемо на половинки, кісточку, природно видаляємо, далі нарізаємо приблизно такими за розміром шматочками як яблуко і грушу. Якщо сливи та яблука у вас кислих сортів – їх можна зверху трохи присипати цукром. Якщо фрукти недостатньо соковиті на дно форми налити трохи водички, буквально тільки змочити.
  2. Ложку меду розвести з 3-4-ма ложками холодної кип'яченої води і залити вівсянку і перемішати. Залишити вівсяні пластівці просочитися медом на 5-10 хвилин, потім добити ложку рослинного масла і все перемішати, вийти липка суміш. Вівсянка з медом рівномірно викладаємо зверху на підготовлені фрукти і ставимо в духовку на 25-35 хвилин запікатися і подсушиваться при температурі 180-200 градусів. Хто любить горіхи – можна додавати до вівсяним пластівці будь подрібнені горіхи – волоські, кеш'ю, фундук, також це допоможе посилити хрусткий ефект крамбла.
  3. В процесі приготування фрукти стають м'якими, вівсянка просочується парами фруктів і в теж час підсушується до хрусткої скоринки. Очманілий, не передається запах стоїть на весь будинок. Смачний у холодному і гарячому вигляді.fruktoviy krambl s ovsyanimi hlop'yami fruktoviy krambl s ovsyanimi hlop'yami2
Загрузка...