Яєчня шакшука

YAichnica shakshuka1

Ось таку яскраву, апетитну яєчню люблять на сніданок в Ізраїлі. Рецепт також дуже популярний в Америці. Відмінний баланс білків і правильних вуглеводів та ситість до обіду забезпечена. Пробуємо, готуємо, експериментуємо.

Набір продуктів:

Яйця 2 шт. ( але на цю ж кількість овочів можна і 4 шт. залежить від ширини сковороди і вашого апетиту);

Помідори — 2 шт середнього розміру;

Перець болгарський — 1 шт. великий;

Перець гострий — 1/3 стручка (не обов'язковий інгредієнт, тільки для тих, хто любить гостру їжу);

Цибуля ріпчаста — 1 шт;

Часник -2 зубки;

Паста томатна — 1 ст. ложка;

Олія соняшникова або оливкова — 20-30 гр;

Сіль, цукор — по щіпці;

Перець чорний мелений, куркума, кмин мелений(зіра) — за смаком і за бажанням;

Зелень будь-яка (петрушка, цибуля зелена, кінза) — маленький пучок.

Рецепт приготування яєчні шакшуки:

  1. Цибуля ріпчаста нарізати дрібним кубиком.
  2. Часник дрібно порубати ножем.
  3. Перець болгарський нарізати невеликими шматочками.
  4. У помідорів зняти шкірку і бажано видалити насіння, порізати довільно, маленькими шматочками.
  5. Перець гострий нарізати дуже маленькими шматочками. Цей інгредієнт можна не додавати, для тих, хто не хоче гостру яєчню шакшуку, або ж додати зовсім мінімальна кількість.
  6. Зелень дрібно нарізати.
  7. Розігріти сковороду з соняшниковою або оливковою олією, злегка підрум'янити цибулю і часник, потім додати болгарський перець і гострий перець, трохи обсмажити протягом 2-3 хвилин, додати помідори, томатну пасту, трохи цукру, посолити, поперчити, додати куркуму і кмин за бажанням, все перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин, поки всі овочі не стануть м'якими, якщо помідори не дуже соковиті і виділили мало соку, то потрібно додати 1/3 склянки води.
  8. Коли всі овочі стали м'якими, вода випарувалася, потрібно в овочах виконати невеликі лунки і акуратно влити в них яйця. Кількість яєць, в принципі, довільне, мінімум 2 шт., максимум 5 шт. на це кількість овочів. Щоб жовток швидше схопився можна накрити сковороду кришкою.
  9. Готову яєчню шакшуку можна подавати прямо в сковороді, посипавши зеленню.YAichnica shakshuka
Загрузка...