Салат з запечених в духовці овочів

Інгредієнти:

Для салату:

  • масло оливкове - 4 ст. л.;
  • помідори сорту вершки - 0,3 кг;
  • кабачки - 0,3 кг;
  • баклажани - 0,25 кг;
  • часник - 2 зубчики;
  • перець солодкий різного кольору - 0,45 кг

Для заправки:

  • оцет бальзамічний - 1 ст. л.;
  • масло оливкове - 4 ст. л.;
  • сіль, перець;
  • щіпка цукру;
  • петрушка або інша зелень;
  • часник - 1 зубчик

Запікаємо з користю

Справжня альтернатива між дієтичними стравами і жирним фастфудом - запечені овочі. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти в продуктах всі корисні речовини. Доповненням служить апетитна шкірка, відсутність жиру і непередаваний аромат.

Запечені овочі

Салати з запечених овочів готуються дуже швидко. Маючи найпростіші кулінарні навички можна домогтися ароматною і хрусткої скориночки навіть у той час, коли самі овочі ще сирі.

Вибираємо овочі для запікання

Салати з запечених овочів в духовці можна готувати з будь-яких інгредієнтів. Головне, правильно виставити температуру і час. Ці показники для приготування салату з запечених овочів на мангалі будуть відрізнятися, так як потрібно розпалити багаття, стежити, щоб компоненти не підгоріли.

Освоювати науку приготування на грилі і в духовці краще з простих, але щільних продуктів. Такі овочі навіть при тривалому впливі температур не перетворяться в «кашу». До них відносяться перець, кабачки, картопля та інші. У нашому рецепті салату з запечених овочів використовуються саме такі інгредієнти.

Як правильно запікати овочі?

Відправляти овочі в духовку слід без додавання будь-яких спецій і солі. Якщо попередньо посолити інгредієнти, вони будуть млявими, без характерної хрусткої скоринки. Досолювати страву рекомендується перед подачею. Чистити овочі також немає необхідності. Досить їх ретельно вимити, обробити щіткою і злегка обсушити. Про ці та інші секрети можна дізнатися з роликів з приготування салату з запечених овочів від Юлії Висоцької.

Асорті із запечених овочів

Способів запікання овочів існує два:

  • в цілому вигляді;
  • нарізаними кубиками або часточками.

Для приготування в цілому вигляді коренеплоди необхідно загорнути в харчову фольгу і відправити на годину в духовку. Найчастіше таким способом готують моркву, ріпу, буряк, картопля і батат. Після того як овочі запекутся, їх можна буде посолити, поперчити, заправити олією.

Відомий письменник та кулінар Сталик Ханкишиев у своєму салат з запечених овочів використовує метод нарізки. У такому вигляді продукти набувають більш насичений смак. Щоб отримати повноцінну страву знадобиться мінімум часу.

Приготування

Наш салат з запечених овочів можна готувати на грилі, так і в духовці. Він не втратить своїх смакових якостей і буде таким же ароматним і соковитим.

Процес приготування дуже простий:

  1. Овочі вимийте під проточною водою. Наріжте кабачки і баклажани скибочками будь-якої форми. Товщина одного шматочка не більше 1 см
  2. З перців вийміть серцевину. Помідори розріжте на 4 часточки.
  3. Очистіть часник, ретельно подрібніть і заправте оливковою олією.
  4. В окремій ємності змішайте овочі, масло з часником. Перемішайте.
  5. Для приготування заправки дрібно наріжте петрушку і часник.
  6. Змішайте всі компоненти заправки. Збиваючи, додайте оливкову олію. Приправте суміш сіллю і перцем.
  7. На сковороді без олії обсмажте з обох сторін скибочки баклажанів і кабачків.
  8. Дайте овочам просохнути, виклавши їх на паперовий рушник.
  9. На сковороді тим часом приготуйте помідори і перці. Обсмажуйте з кожної сторони близько хвилини. Також просушіть серветкою.
  10. Після того як овочі охолонуть, помістіть їх в салатницю, заправити і подавайте до столу.

Подача і прикраса

Теплий салат з запечених овочів можна сміливо доповнювати рибою або куркою. За бажанням можна прикрасити страву свіжою зеленню. Якщо у деяких учасників трапези особливі переваги в їжі, то подайте заправку в соусниці. Так, кожен зможе додати необхідну кількість соусу.

Овочевий салат

Під час простого сімейного вечері можна використовувати оригінальні кольорові тарілки і об'ємну прозору салатницю. Якщо ж це урочистий захід виберіть гарний посуд білого кольору. Гості будуть вражені сервіровкою і смаком страви. Вони обов'язково захочуть дізнатися, як називається салат з запечених овочів, щоб приготувати його своїм близьким.

Експериментуйте з рецептів, використовуйте улюблені інгредієнти і зможете щодня дивувати друзів і родичів новими поєднаннями. Приємного апетиту!

Загрузка...