Салат з омлету з курячим філе і корейською морквою

Інгредієнти:

  • Яйця - 4 шт.
  • Молоко - ½ склянки.
  • Куряче філе - 300 грам.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Оцет.
  • Майонез.
  • Сіль і перець.
  • Зелень будь - яка- 1 пучок.

Салат з омлетом прийшов до нас з Франції, там це блюдо готують давно і в кожній провінції є свій рецепт. Як відомо, французи - гурмани, тому не дивно, що вони воліють ситні, але при цьому легкі страви, які багаті вітамінами і корисними речовинами, а також відрізняються гармонійним поєднанням продуктів.

Рецепт салату з омлетом є на озброєнні у кожній француженки як засіб підтримки свого тіла у відмінній формі, адже таке блюдо містить багато білка і легко засвоюється.

Омлет

В основі закуски - суміш яєць з молоком, яку потрібно правильно підсмажити. В іншому використовуються практично будь-які інгредієнти в салаті з омлетом, адже яйця добре поєднуються з більшістю продуктів: гриби і курку, свіжі або консервовані овочі, шинку з сиром.

Можна приготувати низькокалорійний салат з омлетом і огірком, з додаванням пекінської капусти, томатів тощо Або ж зробити більш щільну закуску, наприклад, салат з омлетом і сиром зі свіжими овочами.

Омлет з сиром і свіжими овочами

Любителі гострих і пікантних закусок можуть зробити салат з омлетом і корейською морквою, поклавши в нього грінки, яловичий язик, зелень. А курячий салат з омлетом стане цілком самостійним блюдом, яке зарядить енергією на весь день і не зашкодить фігурі. Варіантів безліч.

Як зробити омлет?

Але щоб приготувати салат з омлету, потрібно спочатку зробити основу з яєць і молока. На 3-4 яйця знадобиться близько півсклянки молока середньої жирності. Для густоти можна додати трохи борошна або кукурудзяного крохмалю, але це варто робити, якщо замість повітряної маси хочеться отримати швидше млинець. Також в суміш можна додати тертий сир.

Всі інгредієнти потрібно збити міксером до однорідності, злегка підсолити і вилити на сковороду, злегка змащену олією. Смажити омлет потрібно близько 3 хвилин, перевертати не треба. З готовим омлетом для салату, як видно з рецептів з фото, надходять так: охолоджують і ріжуть кубиками або соломкою, потім додають у страву.

Для салату омлет ріжеться соломкою

Як видно з фото, салат з омлетом подають порційно, неважливо з чим він, з куркою або шинкою, овочами або грибами. Для цього найкраще підходять великі тарілки. Заправка у закуску додається безпосередньо при подачі.

Салати з омлетом і капустою або грибами краще заправляти сметаною, додаючи в неї роздавлений часник. А для салату з омлетом і ковбасою, а також будь-яким іншим м'ясних інгредієнтом, ідеально підійде майонез. З добавок ідеальні кунжут, насіння льону та соняшнику, всіляка зелень. А соєвим соусом рекомендують замінювати сіль.

Приготування салату

Рецепт салату з омлетом і куркою є базовим, тобто, приготувавши основне блюдо, його можна доповнювати інгредієнтами за смаком. Омлет для цієї закуски можна готувати також на власний розсуд, наприклад, за типом млинця, який закручується в рулет і ріжеться скибочками, або у вигляді класичної повітряної маси, нарізати на кубики.

  1. Зварити в підсоленій воді куряче філе, охолодивши його прямо в бульйоні.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, якщо він занадто гіркий, обшпарити окропом. Нарізаний цибуля скласти в неметалічну посуд і залити оцтом. При бажанні туди ж можна додати дрібку цукру.
  3. Збити яйця з молоком, додавши сіль з перцем. Оптимально спочатку збити яєчні білки в міцну піну, а потім акуратно влити в неї жовтки з молоком, не перестаючи збивати масу міксером на середній швидкості.
  4. Сковороду злегка змастити маслом, щоб готовий омлет не вийшов занадто жирним. Вилити суміш на сковороду і смажити близько 3 хвилин, потім остудити і нарізати кубиками.
  5. Курку нарізати соломкою, з'єднати в салатнику з віджатим цибулею, омлетом, заправити майонезом.

Салат з куркою і омлетом

У багатьох рецептах на фото видно, що такий же салат з куркою готують і з іншим омлетом, нарізаною соломкою. Для цього в яєчну суміш потрібно додати ложку борошна, а смажити так само, згодом звернувши млинець рулетом і нарізавши його локшиною.

Варіанти

Якщо немає часу на готування, то обов'язково варто спробувати зробити салат з омлетом і шинкою. Для нього знадобляться: подкопченая шинка, листовий салат, зелена цибуля і консервований горошок.

  1. Омлет можна приготувати будь-яким способом, але оптимально додавати його у вигляді смуг.
  2. Шинку тонко нарізати, покришити цибулю, порвати руками салатні листя.
  3. Все з'єднати в салатник, додати омлет і горошок, перемішати і розкласти порціями.
  4. Заправку подати окремо, змішавши для неї майонез з чорним перцем.

Салат з шинкою, горошком і омлетом

Такий же салат з омлетом можна зробити і з звичайним ріпчастою цибулею. Курячий салат з омлетом можна доповнити консервованою кукурудзою.

Ситний і смачний салат з омлетом і грибами готується на основі курячого. Основа готується як в рецепті вище, але додатково кладуть обсмажені на олії печериці. Подавати таку закуску можна на свіжих салатних листках, покладених на тарілці.

Ще один салат з курячою грудкою готується з омлетом і корейською морквою. У основу з курки і омлету, порізані соломкою, просто додається готова морквина.

Салат з корейською морквою і омлетом

Салат з омлету з морквою може бути й іншим: з вареної яловичиною. Морква для цієї страви треться на крупній тертці або ріжеться соломкою, після чого обсмажується в маслі.

Чітких побажань для приготування салатів з омлету немає, готуйте їх з чого завгодно, додаючи смачні заправки, зелень, горішки, кислі ягоди.

Загрузка...