Салат з слабосоленої сьомги, огірків і яєць - ніжний і смачний

Сьомгу, мабуть, можна назвати самою корисною рибою. В ній міститься дуже багато вітамінів, жирів, мінералів і мікроелементів, необхідних для людського організму. До того ж сьомга - єдина риба, яка мелатонін, елемент, зміцнює нервову систему.

Також сьомга сприяє поліпшенню роботи мозку і серцево-судинної системи. І незважаючи на те, що в її склад входять жири, вона вважається дієтичним продуктом. Ви збережете найбільшу кількість корисних елементів сьомги, посоливши її холодним способом. А з такої рибки можна зробити безліч прекрасних страв, наприклад салат з сьомгою і огірком, але про все по порядку.

Приготування слабосоленої сьомги

Не полінуйтеся і купіть свіжоморожену рибу, посоліть сьомгу вдома самостійно. Зробити це досить просто. На два з половиною кілограми риби візьміть шість столових ложок солі і три столові ложки цукру (при іншій кількості солі і цукру зберігайте пропорції 2 до 1). Змішайте сіль і цукор в окремому посуді. Потім натріть цією сумішшю шматочки обробленої заздалегідь сьомги.

Слабосолона сьомга

Кожен шматочок загорніть в харчову фольгу, складіть їх в контейнер і поставте для засолювання в холодильник на дванадцять годин. Зберігати солону сьомгу можна, не розкриваючи та не дістаючи з контейнера, в морозильній камері. Таким чином, ви отримаєте продукт без консервантів та інших шкідливих добавок.

Салат з слабосоленої сьомги і огірка

Що ж ще знадобиться для приготування салату з слабосоленої сьомги і огірка? Для цього потрібні наступні продукти:

  • сьомга слабосолона - 250 грам,
  • свіжі огірки - 200 грам,
  • зелений лук і кріп (іншу зелень за смаком) - за смаком
  • перепелині яйця - 12 штук (можна замінити трьома курячими),
  • сметана - 100 грам,
  • їдальня гірчиця - 10 грам.

Салат з слабосоленої сьомги і огірка

Що ж нам робити з усіма цими продуктами? Приготувати салат з сьомгою і свіжим огірком досить просто.

  1. Першим ділом поставте варитися яйця, попередньо підсолюємо воду, щоб шкаралупа не лопнула і вміст не розтеклася.
  2. Поки варяться яйця, займіться приготуванням самого салату. Добре помийте огірки і очистіть їх від шкірки. Чистити свіжі огірки потрібно обов'язково, адже їх шкірка іноді буває гіркою, твердою, і в ній накопичуються пестициди. Очищені огірки поріжте кубиками невеликої величини.
  3. Поки ви будете обробляти з огірки, яйця зваряться, залийте їх холодною водою - нехай охолонуть.
  4. Тим часом покришіть свіжий лук, кріп і іншу вподобану вам зелень.
  5. Як там яйця? Вони охололи, але ще не достатньо, тоді займемося заправкою для нашого салату.
  6. Для цього потрібно просто змішати сметану і гірчицю. Якщо ви не любите гарячих відчуттів, додайте гірчицю помаленьку і пробуйте, коли дійдете до потрібної гостроти, запам'ятайте потрібну пропорцію.
  7. Нарешті, яйця захололи як слід! Очистіть їх від шкаралупи і поріжте кубиками так само, як і огірки.

З'єднайте всі приготовані інгредієнти в салатниці. Перед тим, як подати страву на стіл обов'язково спробуйте, можливо, вам захочеться досолити ваш твір з сьомги і свіжих огірків.

Салат з слабосоленої сьомги з авокадо

Салати з сьомгою і огірком урізноманітнюють, додаючи за своїм розсудом свіжі помідори або авокадо. А можна замінити свіжі огірки малосолеными. Можна наблизити такий салат до класичного олів'є, додавши туди лук і варену картоплю з морквою.

Салат зі слабсоленой сьомгою, рисом і яйцями

Взагалі рецептів салату з цією рибою досить багато. Ось ще один рецепт салату з сьомги і рису. Для нього вам знадобиться:

  • відварений рис - 150 грам,
  • слабосолона сьомга - 200 грам,
  • свіжий огірок - 200 грам,
  • яйця курячі - 2 штуки,
  • сир - 100 грам,
  • майонез - 100 грам.

Перед приготуванням салату відваріть рис і яйця, звичайно ж, у різних каструлях. Потім дайте охолонути того й іншого. Огірки необхідно почистити. Для цього салату краще всі продукти (крім риби та майонезу) потерти на крупній тертці, а сьомгу нарізати дрібними кубиками.

Салат з сьомгою, рисом і яйцем

Дно салатниці змастіть половиною порції приготовленої майонезу. Всі інші інгредієнти викладайте шарами в послідовності з наведеного рецепта. Зверху ще раз змастіть салат майонезом. Якщо є бажання і дозволяє обсяг посуду, всі шари можна повторити.

Перед подачею на стіл готового салату краще дати трохи постояти в холодильнику, тоді всі інгредієнти встигнуть дати сік і просочаться один одним. Від цього готове блюдо стане набагато смачніше.

Прикрасьте салат гілочками зелені, і ваш шедевр зможе відмінно урізноманітнити і повсякденний або святковий стіл!

Загрузка...