Салат «Коктейль» з шинкою і сиром - варіанти для буднів і свят

Салат з шинкою і сиром - це не тільки красиво, але і неймовірно соковито і ніжно. В той же час це блюдо дуже ситне. Його люблять як дорослі, так і діти. І навіть консервативні чоловіки не відмовляться від смачного частування. Таке ласощі ідеально для урочистого заходу, сімейного вечері і для зустрічі з друзями.

Шинка - найпрекрасніший, унікальний інгредієнт в салатах, використання його робить страву поживним і особливо апетитним.

Цей продукт чудово поєднується з яйцями, грибами, кукурудзою, квасолею, ананасами, а також з такими овочами, помідори, огірки та болгарський перець. Тому немає нічого дивного в тому, що в основному саме ці продукти зустрічаються в різних рецептах з шинкою.

Салат з огірком, шинкою і сиром

Ну а шинка в поєднанні з сиром надає салату особливу родзинку і неповторність, так як ці два продукти відмінно гармонують один з одним. Салати з шинкою і сиром дуже швидкі в приготуванні, оскільки основні інгредієнти не потребують будь-яких додаткових обробок.

Вибираючи продукти, необхідно враховувати їх свіжість і сорт. Для салатів відмінно підходять тверді сорти сиру і нежирні сорти шинки.

Салат з овочами, сиром і шинкою

Поживний салат зовсім не складний у приготуванні, і, незважаючи на свою легкість, ситний і неймовірно смачний. Цей рецепт вже давно на озброєнні у досвідчених господинь саме за простоту і доступність продуктів, які входять до складу страви. А завдяки соусу він виходить дуже ніжним і ароматним.

Необхідні інгредієнти для приготування салату:

  • 220 грам нежирної шинки з м'яса птиці або свинини;
  • 180 грам сиру, використовувати в салатах краще всього лише тверді сорти, але можна і поекспериментувати;
  • 3 яйця;
  • солодкий болгарський червоний перець;
  • 300 грам томатів черрі;
  • 200 грам листя салату.

Необхідні інгредієнти для приготування заправки:

  • 50 мл оливкової олії;
  • 25 мл винного оцту;
  • 2 маленькі ложечки не надто гострої гірчиці;
  • перемелений чорний перець;
  • сіль.

Салат з шинкою, помідорами й перцем

Для приготування салату з помідорами, перцем, сиром і шинкою необхідно:

  1. Нежирну шинку нарізати тоненькими смужками.
  2. Болгарський червоний перець очистити, промити, розрізати навпіл і також нарізати соломкою.
  3. Яйця відварити, почистити і нарізати на не дуже великі шматочки.
  4. Сир можна натерти на крупній тертці або нарізати на дрібні шматочки, залежно від бажання. Смак салату від цього не зміниться. Однак нарізані шматки виглядають гармонійно і цікавіше.
  5. Листя салату слід порвати на шматочки руками. Їх ні в якому разі не можна нарізати, інакше вони втратять свій смак і аромат, а замість красивих яскравих зелених листя в салаті, ви отримаєте потемнілі недоноски.

Час для приготування заправки. Необхідно ретельно перемішати всі представлені інгредієнти - оливкова олія, сіль, горчичку, винний оцет і перець - до отримання однорідної консистенції.

Змішати всі нарізані і натерті продукти і заправити приготованим соусом.

Заправка з оливкової олії і гірчиці

Подавати салат з шинкою і сиром краще порційно, можна прикрасити гілочкою кропу, кінзи або петрушки. Такий салат буде вишукано виглядати в невеликих креманках.

Салат «Коктейль»

На перший погляд салат-коктейль з шинкою, сиром і огірком нічим не відрізняється від інших аналогічних страв, але солодкуватий присмак який входить до його складу фруктів робить це блюдо неймовірно соковитим і пікантним.

Необхідні інгредієнти:

  • 200 грам не занадто жирної шинки, відмінно підійде з м'яса курки;
  • 300 грам філе курячого стегенця, можна взяти і грудка, але вона може бути злегка суховата;
  • 70 грам консервованої солодкої кукурудзи;
  • 80 грам сиру твердих сортів;
  • 3 яйця;
  • не дуже великий свіжий огірок;
  • 2 стиглі ківі;
  • 120 мл сметани (можна використовувати нежирний майонез);
  • зелень;
  • сіль.

Салат

Для приготування салату «Коктейль» необхідно:

  1. Курячу грудку відварити, остудити і порізати тоненькими смужками.
  2. Шинку також нарізати соломкою.
  3. Яйця відварити, очистити і порізати шматочками.
  4. Ківі очистити від шкірки і нарізати тоненькими смужками.
  5. Сир натерти на крупній тертці.
  6. Викласти нарізані інгредієнти в приблизно однакових пропорціях в невелику салатницю. Це можна зробити шарами або хаотично. Зверху залити невеликою кількістю соусу - майонезом або сметаною.

Салат-Коктейль шинка з сиром подається порційно і розмішується безпосередньо перед вживанням в їжу, так як свіжі овочі в поєднанні з сіллю виділяють сік у великій кількості.

Зелень можна також нарізати і викласти до решти інгредієнтів або просто прикрасити, поклавши зверху пару нарванных гілочок петрушки і кропу.

Загрузка...