Салат з макаронами, шинкою і помідорами «Італійський»

Інгредієнти:

  • Макарони - 200-250 грам.
  • Шинка - 200-250 грам.
  • Томати свіжі - 2 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Сир - 70-100 грам.
  • Маслини б/к - 1 банку.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Майонез.

Секрети італійських кухарів

Кожен італійський салат - витвір кулінарного мистецтва, навіть якщо в його склад входять найпростіші продукти.

Тільки італійці можуть так віртуозно нарізати і з'єднати овочі, морепродукти, м'ясо, сир, пасту, зелень і фрукти, що вийде щось особливе. А завершує цю симфонію смаку унікальна для кожного кухаря нотка - заправка.

Салати в італійській кухні нітрохи не поступаються пальму першості пасти і піци, у кожної господині знайдеться не одна фірмова закуска. Рецептів італійських салатів так багато, що навіть корінний житель цієї країни навряд чи знає все, адже в кожному регіоні свої особливості кухні, а, значить, однакових страв просто немає.

Італійський овочевий салат

Легкі закуски з овочів і сиру подаються найчастіше в якості гарніру до м'яса або риби. А італійські салати з макаронами або млинцями цілком можуть вважатися самостійною стравою, кожне з яких здатне замінити цілий обід.

Як і інші італійські страви, салати володіють багатим смаком і оригінальною консистенцією. На відміну від багатьох закусок, вони рідко заправляються майонезом, найчастіше використовується тільки оливкове масло і бальзамік.

Оливкове масло і бальзамічний оцет

Головний секрет італійських салатів - ідеальний баланс оцту, олії, солі, спецій. Практично в будь-якому рецепті з фото присутні пряні добавки і трави: базилік, орегано, кріп, часник і ін

Справжній італійський кухар, створює свій салат - філософ і художник одночасно. Їхні страви виглядають як на фото в журналі: гармонія кольору і форми, штрихи з спецій і яскраві акценти. Повторити такий шедевр можна і в домашніх умовах, важливо лише творчо і зі смаком підійти до вибору продуктів і їх комбінації.

Приготування

Рецепт італійського салату з макаронами простий і універсальний. Овочі в нього можна класти будь-які, по своєму смаку. Головна умова - побільше яскравих і соковитих фарб акцентів. Макарони використовують різні, але краще всього підійдуть короткі спіральки, черепашки, метелики, пір'я, і обов'язково - з твердих сортів пшениці.

Макарони

Найпоширеніший за рахунок свого насиченого смаку і поживних характеристик - італійський салат з макаронами і шинкою. Його можна їсти теплим або холодним, блюдо відмінно підходить, щоб взяти його з собою на роботу або пікнік.

  • В першу чергу, варимо в солоній воді макарони, вони повинні залишатися злегка недовареними. З готової пасти зливаємо воду і додаємо ложку олії, перемішуємо і накриваємо кришкою.
  • Шинку слід порізати тонкою соломкою або невеликими брусочками, а сир натерти на тертці.
  • З томатів видаляємо серцевину і ріжемо м'якоть невеликими скибочками. Солодкий перець чистимо від насіння і ріжемо соломкою.
  • В глибокому салатнику з'єднуємо всі інгредієнти і енергійно перемішуємо з майонезом.
  • Маслини ріжемо навпіл, якщо вони великі, то кружечками. Посипаємо ними готовий салат з макаронами і шинкою.

Салат з макаронами, шинкою і томатами

А оригінальний італійський рецепт передбачає дещо іншу заправку: змішати оливкову олію, трохи бальзамічного оцту, морської солі і чорного перцю. Для підсилення смаку можна покришити в закуску свіжі листя базиліка або кропу.

За аналогічним рецептом готується італійський салат з млинцями. Останні замінюють пасту. Млинці готують по будь-якому зручному рецептом, після чого згортають рулетом і ріжуть соломкою. Італійський салат найчастіше роблять з млинцями з яєць і крохмалю, оскільки останні залишаються досить сухими, не розмокають у соусі.

Яєчні млинці для салату

Справжній італійський салат готують з мортаделлой - шинкою з особливим смаком. Для закуски її слід дуже тонко порізати, згорнути кожен скибочку рулетом і нарізати соломкою. Твердий сир легко замінити моцарелою або бринзою, які слід різати дрібними кубиками. Ропні сири додадуть салату з шинкою оригінальний італійський колорит, рецепт при цьому може бути самим простим.

Варіанти подачі

Хочете здивувати і порадувати гостей вишуканим блюдом? Приготуйте для них італійський салат з куркою. Його секрет не тільки в оригінальному поєднанні інгредієнтів, але і в красивому оформленні.

Салат з куркою, грибами і помідорами

  1. Куряче філе потрібно злегка відбити, натерти сіллю і чорним перцем, скропити соєвим соусом і обсмажити на топленому маслі з обох боків до хрусткої скоринки.
  2. Після чого м'ясо нарізати скибочками.
  3. У що залишився від смаження курки маслі обсмажте нарізану великими кубиками хліб, грінки можна посолити, додати суміш перців і роздавлений часник.
  4. Мариновані печериці дрібно порізати.
  5. Як і більшість італійських салатів, в цей додаються помідори, їх краще порізати тонкими кружечками.
  6. Гриби і помідори викласти в салатник і полити заправкою з суміші лимонного соку, цедри, солі, цукру і перцю.
  7. Все ретельно перемішати і викласти зверху грінки і скибочки смаженої курки.
  8. Прикрасити страву можна гілочками свіжої зелені.

Італійські салати готувати легко, але для вдалого страви потрібні тільки найкращі продукти: свіжі овочі, різноманітні морепродукти, жирна риба, ніжна шинка. Чим більше зелені та сиру в закусці, тим краще, і не бійтеся переборщити з оливковою олією. В стравах італійської кухні чим його більше, тим краще. Крапля оцту і мелений перець додадуть салату гостроти та пікантності.

Загрузка...