Салат з рисом, грибами і ананасом «Фантазія» - покроковий рецепт з фото

  • Рис (краще довгозерний) - 1 склянка
  • Горошок зелений (консервований) - 1 банку.
  • Гриби свіжі (печериці) - 200 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Маслини (без кісточок) - за смаком
  • Ананаси консервовані - 2 колечка
  • Сіль, мелений перець, майонез - за смаком

Як вибрати рис?

У країнах Сходу та Азії рис все одно, що картопля для російської людини. Але і в нашій країні цей продукт користується достатньою популярністю. На основі рису можна приготувати масу смачних і ситних страв, наприклад, салат з рисом і грибами.

Для того щоб їжа вийшла смачна потрібно не тільки уміння кухаря, але і якість продукту. Як же визначити, чи варто купувати конкретний вид рису або краще вибрати інший?

Рис

Незалежно від того, який сорт рису ви хочете купити, насамперед дивіться на термін придатності. Краще всього брати рис в прозорій упаковці або на вагу. Таким чином ви застрахуєте себе від купівлі неякісного продукту з зіпсованими зернами або наявністю жучків.

Якщо ви хочете, щоб рис у страві вийшов розсипчастим, то купуйте довгозерний сорт. Для супів і каш підійде середньозерний рис. Для запіканок і суші краще всього купувати круглозерний рис, так як він добре злипається.

Для нашого салату ми будемо використовувати довгозерний рис.

Процес приготування

Промиваємо рис. Це, напевно, сама довга і виснажлива процедура в процесі приготування страв з рису. Промити і його треба настільки якісно, щоб вода стала прозорою. Після того, як позбулися всієї рисового борошна заливаємо рис водою і ставимо варитися.

Прмываем рис

Готовий розсипчастий рис викладаємо в тарілку і даємо йому охолонути.

Дліннозерновой рис

Гриби миємо, обрізаємо наявні пошкодження і нарізаємо невеликими шматками.

Ріжемо печериці

Викладаємо гриби у киплячу воду, злегка солимо і варимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Потім викладаємо в шумівку, даємо гарненько стекти (навіть можна покласти під гніт) і чекаємо поки охолонуть.

Варені печериці

Сир натираємо на крупній тертці.

Тертий сир

Перець очистити від плодоніжки і насіння і нарізаємо маленькими шматочками.

Порізати перець

Маслини нарізаємо тонкими кружальцями.

Маслини гуртками

Кільця ананаса ріжемо маленькими кубиками.

Ананас наріжте кубиками

Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і додаємо спеції за смаком.

Салат з грибами і рисом готовий.

Салат з ананасом, грибами і рисом

Якщо використовувати не відварні гриби, а смажені з цибулею, то це блюдо може вважатися основним, а не просто салатом, так як за рахунок смажених грибів його поживність істотно збільшилася.

Бувають випадки, коли купуючи рис незнайомого сорту, потрапляєш у халепу з його приготуванням. Начебто і води налив потрібну кількість (зазвичай 1:2), а він або сирої вийшов або, навпаки, суцільна каша. Щоб цього уникнути наливайте води набагато більше, ніж того потрібно, а коли рис звариться вилийте зайву воду, а саму крупу промити в гарячій воді.

Грибний салат з крабовими паличками

Якщо додати грибний салат з рисом крабові палички, то вийде нова страва з приємним ніжним смаком.

  • Крабові палички - 200 р. (один маленький пакетик)
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рис пропарений - 80 р.
  • Яйця - 3-4 шт.
  • М'ясний бульйон (можна замінити одним кубиком) - 0,5 л.
  • Морква - 1 шт.
  • Печериці свіжі - 150 р.
  • Майонез

Грибний салат з крабовими паличками

Приготування

  1. Добре промитий рис відварити в м'ясному бульйоні. Готовий рис відставляємо в сторону остигати.
  2. Коли рис охолоне, додайте в нього 1 ст. л. майонезу і перемішайте.
  3. Крабові палички дрібно поріжте.
  4. Яйця відварюємо круто. Один жовток відкладаємо в сторону, а все інше дуже дрібно нарізаємо.
  5. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а гриби нарізаємо великими шматочками.
  6. Підготовлені цибулю і моркву обсмажуємо на олії.
  7. В іншій сковорідці обсмажуємо гриби. Робимо це на сильному вогні, щоб саме вони смажилися, а не тушкувалися.
  8. Коли гриби пожарятся, а морква стане м'якою, з'єднуємо ці продукти в одній сковорідці і тушкуємо разом приблизно п'ять хвилин.
  9. Коли суміш охолоне, додаємо трохи майонезу і перемішуємо.
  10. З допомогою форми починаємо викладати салат шарами. Перший шар-рис, змішаний з майонезом. Зверху викладаємо крабові палички і змащуємо майонезом. На палички кладемо яйця і злегка їх придавлюємо. Тепер прийшла черга овочевої маси з грибами. Кожен шар акуратно вирівнюємо. Знімаємо форму і посипаємо салат тертими жовтками. Прикрашаємо зеленню по своєму смаку.

Так само вийде смачно, якщо в цей салат з грибами додати консервовану кукурудзу. Її можна використовувати не тільки як один з інгредієнтів, але і в якості прикраси.

Експериментуйте, додавайте нові продукти і отримуйте нові смаки. Приємного апетиту!

Загрузка...