Салат з руколою, грибами і курячою печінкою під сметанно-майонезним соусом

Інгредієнти:

  • Куряча печінка - 400гр;
  • Рукола - 300гр;
  • Відварені круто яйця - 6 штук;
  • Мариновані огірки (середні) - 8 штук;
  • Морква (середня) - 5 штук;
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 3 штуки;
  • Майонез - 200гр;
  • Сметана - 100гр;
  • Зелень петрушки - 1 пучок.

Прості і відмінно підібрані інгредієнти в цьому салаті несуть в собі незвичайний смак. Салат з курячою печінкою готується швидко, він ситний, корисний і смачний. Його краще готувати в святкові дні, такі як, Новий рік, Різдво або День Народження.

Головне, щоб цей салат настоявся, і всі верстви просочилися. Для цього після його приготування, краще поставити його в холодильник на 1 годину. Якщо ви не любите холодні закуски, тоді за пів години до подачі страви вийміть його, щоб подати на стіл теплий салат з курячою печінкою, як на фото.

Теплий салат з томатами і курячою печінкою

Це чудове блюдо з'явилося дуже давно. Салат з курячою печінкою та грибами є середнім по калорійності. Для цієї страви прекрасно підходить - рукола. Салат рукола з курячою печінкою ідеально поєднуються один з одним і дають незвичайний смак.

Тим, хто сидить на дієті краще вибрати салат з курячою печінкою, морквою, цибулею і маринованими огірками. Саме такий рецепт визнаний дієтичним. Він дуже корисний, так як печінка включає в себе багато вітамінів і макро (мікро) елементів. Підвищує гемоглобін і покращує діяльність серцево-судинної системи.

Етапи приготування

  1. Для початку, беремо курячу печінку, ретельно вимиваємо її, ріжемо і викладаємо на сковорідку, не накриваючи кришкою. Солимо і перчимо за смаком, через 5 хвилин перевертаємо її. Вона повинна обсмажитися з усіх боків до золотистого кольору, проколюємо її періодично ножем, щоб зрозуміти, чи готова вона чи ні. Приблизно, через 12-15 хвилин викладаємо її на тарілку і чекаємо, поки вона охолоне. Потім протираємо її на крупній тертці. Або просто нарізаємо її соломкою.
  2. Салат з курячої печінки з руколою прекрасно поєднується. Руколу обсмажуємо на сковороді до готовності і викладаємо на перший шар.
  3. Далі, беремо майонез і змішуємо зі сметаною. Цією заправкою промазуємо перший шар салату. На нього зверху будуть покладені огірки. Їх краще нарізати тоненькими кружечками.
  4. Наступний шар складається з моркви. Відварену моркву 4 штуки натираємо на дрібну тертку і рівномірно розподіляємо по поверхні страви. 1 морква залишаємо для прикраси.
  5. Потім беремо цибулю і дрібно нарізаємо його. Салат з курячої печінки можна готувати з сирою цибулею (обдати його окропом), а можна обсмажити в маслі. У другому випадку, цибулю слід викласти на газету, щоб масло стекло і тільки потім викладати його поверх моркви.
  6. Знову змащуємо все готової заправкою з майонезу та сметани. Готуючи салат з курячої печінки, яйця потрібно відокремити (білки від жовтків). Білки тремо на дрібну тертку і створюємо з них наступний шар салату. Жовтки залишаємо для прикраси.

Листковий салат з курячої печінки

Цей салат краще готувати в круглій великому посуді. Таким чином, у вас блюдо відразу вийде круглої гарної форми. Тепер знову обмазуємо салат майонезом, але тільки тепер і з боків. Зверху тремо жовток. Далі з моркви вирізаємо троянди або ромашки різної форми. Прикрашаємо ними салат, а з петрушки робимо гілочки. Салат з курячої печінки готовий!

Секрети приготування

Салат з курячої печінки з морквою - це прекрасне поєднання, якщо моркву злегка солодкий.

Готуючи цей салат, краще обсмажувати печінку до рум'яної скоринки, але не більше 12 хвилин

Обсмажена куряча печінка

Або можна варити печінку, для підвищення смакових ефектів при варінні додайте лавровий лист

Для цього рецепта краще вибирати білий велика цибуля (не сильний) або звичайний лук слід обдати окропом. Салат з курячою печінкою і звичайним цибулею погано поєднується.

Щоб салат вийшов ніжним на смак, не варто салат повністю промащувати майонезом (якщо він тільки домашній). Магазинний майонез краще змішувати зі сметаною в таких пропорціях: 70% майонезу і 30% сметани.

Майонезно-сметанний срус

Салат з курячою печінкою і солоними огірками надає салату пікантний смак, але щоб його не зіпсувати, краще вибрати мариновані огірки. Так як іноді солоні огірки дають сильну кислотність, яка може приглушити смак печінки.

Салат з курячою печінкою і свіжими огірками поєднується погано, овочі повинні бути консервованими.

Прикрашати салат з курячою печінкою краще тертим твердим сиром, вирізаними фігурами (наприклад, квітами) з моркви, або відвареного білка або винограду, а також оливками та зеленню.

На стіл салат з курячою печінкою шарами краще подавати холодним.

Загрузка...