Рецепт смачного супу з курячої печінки

Куряча печінка - м'ясний субпродукт швидкого приготування. Існує величезна кількість страв з цього чудового продукту - м'ясні рулети, супи, паштети, запіканки у фользі і без неї, курячу печінку готують з грибами, овочами, картоплею, різними крупами і багато іншого.

Про користь курячої печінки

Всім відомо, що майже у кожного продукту є і користь, і шкоду. Куряча печінка не є винятком. Користь її в тому, що в ній багато білка, вона багата фолієвою кислотою, яка так корисна дітям і вагітним жінкам, містить велику кількість вітаміну А, С, Містить селен і йод, холін, рибофлавін, залізо, магній і фосфор. Але в печінці є і шкоду.

Куряча печінка

У наш час на комбінатах і птахофабриках використовують антибіотики, якими колять всіх тварин і птахів, щоб вони не заражалися різними захворюваннями. Зрозуміло, що антибіотики - це хімія, тому курячу печінку абсолютно не рекомендується вживати дітям до 3-х років. Звичайно, шкода від курячої печінки, вирощеної на фабриці не сильний, так як людський організм вже звик до такої їжі і сам справляється з очищенням організму від шкідливих хімічних речовин, так що користі в печінці набагато більше.

Калорійність курячої печінки зовсім невелика - всього 137 ccl., тому вона дуже підходить для вживання в їжу тим, хто старанно сидить на дієті і їсть тільки корисну низькокалорійну їжу. Багато люди запитають - який зварити суп з курки? Таким людям підійде, наприклад суп з курячої печінки. Давайте подивимося рецепт смачного курячого супу з печінки, приготований без піджарки і додавання олії.

Готовий суп

Інгредієнти:

  • Куряча печінка - 200 грам,
  • Рис - 5 ст. л.,
  • Морква - 1 штука,
  • Картопля - 3 штуки,
  • Часник - 2 зубчики,
  • цибуля Ріпчаста - 1 штука,
  • Курячий бульйон - 4 склянки або 1 л.,
  • Кріп і петрушка - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Сіль морська - за смаком.

Поетапне приготування

З курячої печінки суп вийде зовсім не жирний, корисний і дуже смачний. Рецепт простий, а готувати суп потрібно зовсім недовго - приблизно близько 40 хвилин.

Печінка курки

Етапи приготування:

  1. Налийте в каструлю гарячий курячий бульйон, поставте на дуже повільний вогонь і додайте туди нарізану кубиками моркву і цибулю.
  2. Коли морква майже звариться - закиньте картоплю, також нарізану кубиками.
  3. Печінка добре промийте і наріжте на великі кубики, часник і зелень дрібно поріжте. Рис очистіть, промийте, поки вода не стане прозорою.
  4. У каструлю покладіть рис, а через 5-10 хвилин печінку і часник. Коли печінка і рис зваряться - в каструлю покладіть зелень, сіль, перець. Все перемішайте, дайте покипіти приблизно 5 хвилин і вимкніть вогонь.

Смачний суп з печінки

Подавати такий смачний супчик потрібно гарячим. Зверху можна покласти зварене круто і порізане на четвертинки куряче яйце, в якості прикраси.

А ви знали?

Взагалі, калорійність цього супу з куркою невисока. Але якщо ви не дотримуєтеся дієти, то можна спробувати приготувати такий суп трохи по-іншому. Інгредієнти будуть потрібні ті ж, правда цибулю, моркву і часник потрібно обсмажити на гарячій сковороді з додаванням рослинної олії. А вже потім додавати все це в суп. Відмінність, начебто, несильно, але смак супу з курячої печінки відразу ж змінюється, стає більш виразним і насиченим.

Існує один цікавий факт. У республіці Корея багато лікарі рекомендують вживати печінку курки для того, щоб людина позбувся від хронічної втоми і перевтоми. Якщо ж у хворого поганий зір або яка - небудь хвороба легень, йому також прописують курячу печінку. Мабуть в ній є якийсь свій секрет. А взагалі цей смачний і цікавий субпродукт рекомендують вживати приблизно один раз в дві або три тижні. Так можна уникнути різного роду стресів, залишатися здоровими і повними сил.

Багато господинь запитають - як вибрати хорошу курячу печінку? Це зовсім не складно. Спочатку необхідно орієнтуватися на колір печінки - він повинен бути червоно - коричневий. Вона ні в якому разі не повинна бути помаранчева - це знак того, що її дуже сильно переморозили, і в ній зовсім не залишилося корисних речовин. Поверхня курячої печінки повинна бути гладка - без ямок і вкраплень.

Якщо ж поверхня печінки пухка або вона зовсім розвалюється на шматки - значить, її не раз заморожували і розморожували, вона зовсім не свіжа. Таку печінку не варто купувати - вона буде гіркою і зовсім не смачною. В супермаркетах перевіряти печінка необхідно особливо ретельно. Чого тільки там не придумають для того щоб продати той чи інший продукт, термін придатності якого вже давно пройшов.

Загрузка...