Салати до шашлику - прості рецепти покроково з фото

Інгредієнти:

  • Баклажани - 4 шт.
  • Помідори черрі - 15 шт.
  • Цибуля - 2-3 шт.
  • Болгарський перець - 3-5 шт.
  • Оливкова олія.
  • Зелень - 1 великий пучок.
  • Сіль, перець.

Який пікнік не супроводжується ситної трапези, основу якої неодмінно становить ароматне і соковите, смажене на вугіллі м'ясо? Але навіть на природі варто урізноманітнити меню і подати свіжі і легкі салати до шашлику, які ідеально підкреслять смак м'яса і допоможуть цілком насолодитися трапезою.

Відмінне доповнення до пикинику

Салати на пікнік до шашлику сьогодні дуже популярні, адже вони додають різноманітності столу. Приготування смачних салатів до шашлику не займе багато часу, але однозначно принесе задоволення, а очікування готовності м'яса не здасться таким виснажливим.

Крім того, нарізати овочі можна в компанії або навіть з дітьми, тому кожен зайнятий своєю справою в атмосфері згуртованості, а готовий результат і накритий стіл стануть нагородою за працю.

Шашлик

Але який салат підходить до шашлику найкраще? Відповідь на це питання залежить в першу чергу від особистих смакових уподобань. Звичайно, салати і закуски до шашлику повинні бути досить легкими, адже основне блюдо - це м'ясо, тому краще всього готувати їх зі свіжих овочів і фруктів, супроводжуючи все ароматною заправкою.

Салат до шашлику можна зробити практично з будь-яких овочів, але обов'язково соковитих, стиглих і м'ясистих. Зокрема, дуже популярний до шашлику салат з помідорів, але краще всього підійдуть не тепличні томати, а вирощені на фермі, зберегли в собі тепло сонячних променів і натуральний смак. Це ж стосується огірків, цибулі, баклажанів, солодкого перцю та ін

Овочеві салати під шашлик дуже соковиті, чудово доповнюють м'ясо, не залишають після себе відчуття важкості і насичують вітамінами.

Обов'язково слід додати у них побільше ароматної зелені: укропчик, селера, петрушка, кінза, базилік - все це зробить трапезу незабутньою. Легкий салат до шашлику допоможе швидше засвоїтися м'яса, а останнє не здасться занадто жирним.

Овочевий салат

Овочеві закуски універсальні, але можна зробити простий салат до шашлику, нарізує овочі і заправивши їх, а можна підійти до процесу грунтовніше і запекти інгредієнти, замаринувати, посмажити і ін

Холодний салат зазвичай подають, поки шашлик готується, щоб гості не мучилися від голоду і нетерпіння в очікуванні основного блюда; а теплі або гарячі закуски можна подавати разом з м'ясом. Останні салати також ідеально підійдуть до шашлику на природі в холодну пору року, допоможуть зігрітися і швидше вгамують голод.

Салат з грибами і свіжими овочами

Вибір салатів, придатних до шашлику, також залежить від виду м'яса. Шашлики з яловичини або курки можна доповнити салатами з грибами. А ось для шашлику з свинини можна зробити салат з додаванням фруктів (яблук, ананасів, апельсинів), чий кисло-солодкий смак ідеально підходить до цього м'яса.

Рецепти салатів до шашлику вельми різноманітні, і завжди серед них можна підібрати оптимально відповідний смакам компанії блюдо.

Приготування

Найпростіші рецепти салатів до шашлику увазі просту нарізку вибраних овочів, поданих, политими соусом. Але набагато цікавіше і смачніше вийде закуска з запечених овочів, така, як салат з баклажанів, яка відмінно підійде до шашлику з баранини або яловичини.

Салат з овочів на грилі до шашлику

  1. Всі овочі ретельно промити. Цибулю почистити, решта залишити цілими. Висушити їх за допомогою паперового рушника, після чого акуратно наколоти на шампури і покладе на розігрітий мангал.
  2. Поки овочі запікаються, шампури з ними слід постійно перевертати, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
  3. Готові овочі зняти з мангалу, злегка остудити і прибрати шампури. Після цього з усіх овочів зняти шкірку, а м'якоть нарізати великими шматочками (черрі можна залишить цілими або розрізати навпіл) і скласти в глибокий салатник.
  4. Порубати зелень. Чим її більше, тим краще. Для шашлику з баранини або свинини добре підійде кінза, петрушка або базилік, а для яловичини і курки - кріп, зелена цибуля, селера.
  5. Зелень викласти поверх запечених овочів, полити оливковою олією, додати за смаком сіль і мелений чорний перець. Ретельно, але акуратно все перемішати, після чого прикрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб не охолов.

Салат з овочами гриль під шашлик

Подавати салат до готового шашлику, при сервіровці можна використовувати ідею з фото.

Варіанти

Рецепти смачних салатів до свинячого шашлику обов'язково містять кисло-солодкі інгредієнти, оскільки з їх допомогою смак цього м'яса повністю розкривається. Наприклад, можна зробити соковитий, дуже свіжий і оригінальний капустяний салат з грейпфрутом і редискою.

Салат з м'якоттю грейпфрута, редисом і капустою до шашлику

  1. Для цього знадобиться тонко нашаткувати китайську капусту, дрібно порубати кілька свіжих редисок, а м'якоть очищеного грейпфрута або великого апельсина порізати середніми шматочками.
  2. Все з'єднати в салатник, зверху полити заправкою, змішаної з рослинної олії з винним оцтом і соком, що залишився від грейпфрута.
  3. Посолити за смаком, рясно посипати свіжомеленим чорним перцем і енергійно перемішати.
  4. Зверху посипати закуску рубаним зеленим луком.

Прості салати до шашлику легко готувати, навіть не користуючись рецептами з фото. Наприклад, просто і швидко зробити універсальну закуску з помідорів та маринованої цибулі.

Салат з помідорів з маринованою цибулею

  1. Кілька фіолетових цибулин нарізати півкільцями, обшпарити окропом, після чого залити маринадом з яблучного оцту і води (1:1), соняшникової олії, цукру і солі.
  2. Через 1,5-2 години грубо порізати м'ясисті томати, розкласти їх на плоскій тарілці, застеленому салатними листям, рясно посипати рубаною зеленню і покрити маринованою цибулею.

Рецепти салатів під шашлик можуть бути зовсім простими. Наприклад, можна дрібно нарізати пару свіжих огірків і один солоний, покришити цибулю, злегка обмяв його з сіллю, додати зелений горошок з банки, все добре перемішати і відразу подавати.

Салат з огірків з зеленим горошком

Можна готувати оригінальні салати до шашлику на День Народження, ефектно подаючи їх на подушці із зелені, а прості овочеві нарізки підійдуть для дачного пікніка. У закуски можна додавати гострі інгредієнти (чилі, корейську моркву тощо), а також відварні овочі (квасоля, броколі) та гриби. У будь-якому випадку всі гості залишаться ситими і задоволеними, а господар удостоїться звання «Король барбекю».

Загрузка...