Рецепт смачного супу з сочевиці з додаванням курки

Для приготування супу з сочевиці з куркою вам знадобиться:

  • 0,7 кг курки (можна грудку, можна стегенця)
  • 200 гр ( 1 склянка ) червоної сочевиці
  • 500 гр картоплі
  • 150 гр ( 1 шт) моркви
  • 150 гр (2 шт) лука
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль, перець за смаком

Інгредієнти

Про користь сочевиці

Вирощувати сочевицю почали ще древні єгиптяни, тому перші рецепти супів на основі сочевиці можна знайти ще в старовинних рукописах. В пошані це блюдо було і фараонів Стародавнього Єгипту і у Вавілонської знаті. Чечевичная юшка була і стравою №1 в Стародавньому Римі та Стародавній Греції. Тільки тоді сочевичний суп був рецептом для бідняків. Багатьом він заміняв м'ясо з хлібом, тому що вміст білка в сочевичної юшки дуже велике. Для багатих готували страви з сочевиці з м'ясом, і вони вважалися свого роду делікатесом.

Сочевиця - один з найбільш екологічних продуктів, тому що зовсім не накопичує токсини. Вона вважається самим нешкідливим для живлення рослин сімейства бобових. Ще одна перевага сочевиці - її не треба замочувати, як горох або квасоля. Для приготування супів із сочевиці з куркою використовують як червону, так і зелену сочевицю, все справа смаку, від вибору сорту залежить колір страви, тому вибирайте самі.

Червона сочевиця

Існують супи з сочевиці на овочевому бульйоні, і суп із сочевиці на м'ясному бульйоні. Запропонований нами рецепт супу з сочевиці з куркою відноситься до другого варіанту. Крім усього іншого, страви з сочевиці вважаються низькокалорійними, і якщо ви сидите на дієті, вам з легкістю можна включати у свій раціон різноманітні сочевичні супи, тому що в них міститься ще і третина денної норми білка.

Етапи приготування

Ну а тепер перейдемо безпосередньо до способу приготування супу з сочевицею і куркою. Курячі грудки або стегенця промийте і залийте 2,5 літрами води, приготуйте бульйон, додайте спеції за смаком. Поки вариться курка , очистіть картопля, морква і цибуля. В наш суп картопля краще нарізати невеликими кубиками, через 30 хвилин курка зварилася, виймайте її і сміливо закладайте картоплю.

Сочевицю перед закладанням в суп краще перебрати і промити. Як тільки картопля закипів, можна закладати сочевицю і приступати до приготування пережарки. Моркву необхідно натерти на крупній тертці, а цибулю дрібно нашаткувати. На рослинному маслі обсмажуємо моркву з цибулею практично до готовності, а потім додаємо томатну пасту, її необхідно добре обсмажити з цибулею та морквою, т. к. погано пересмажену томат викликає печію.

Обжарювання цибулю і моркву

Червона сочевиця готується 10-15 хвилин, тому часу у вас не надто багато. Коли все готове, додайте в ваш суп із сочевиці з куркою готову пережарку. Дайте супу закипіти на повільному вогні і знімайте. А тепер для аромату не забудьте додати дрібно натертий часник.

Суп із сочевиці і курки

Ми запропонували вам рецепт супу з червоною сочевицею і куркою, а оскільки червона сочевиця швидко розварюється, пропонуємо зробити суп-пюре. Для цього просто використовуйте занурювальний блендер і перетворіть вміст супу в однорідну масу. Курку, а вона у нас вже давно охолола, розбираємо на порції і кладемо в кожну тарілку.

Перед подачею сочевичний суп посипають зеленню. Ну а якщо ви не любитель густих супів, просто дайте страві трохи настоятися і подавайте до столу з петрушкою або кропом. Якщо у вас немає червоної квасолі, сміливо використовуйте зелену, але попереджаємо - колір супу буде не таким гарним, як при використанні червоної квасолі, так і вариться зелена квасоля трохи довше - хвилин 20-25.

А що в інших?

На закінчення ще кілька слів про сочевиці. Як не дивно, але у нас в Росії страви з сочевиці не користуються такою популярністю, як наприклад в Німеччині. Там на Різдво готують обрядове блюдо із сочевиці. У Китаї сочевиця завжди на столі поряд з рисом, в Північній і Південній Америці сочевицю вживають у різних видах, готують супи, консервують, тушкують. А адже сочевиця дуже корисна.

Сочевичний суп з куркою

Ми вже говорили, що вона абсолютно не токсична. А крім цього в ній міститься велика кількість нікотинової кислоти, необхідної людині, а також вітамін В1 і исофлавон, який попереджає появу ракових клітин в грудях. Підкреслимо ще й те , що сочевиця знижує рівень цукру в крові, тому її рекомендують діабетикам.

Ми навели достатньо аргументів, щоб ви придивилися до сочевиці, а щоб ваше спілкування було приємним, радимо приготувати наш суп із сочевиці з куркою. Впевнені, не пошкодуєте. Приємного апетиту!

Загрузка...