Теплий салат з яловичини з огірком і болгарським перцем - покроковий рецепт, фото

Інгредієнти:

  • Яловичина б/к - 200 грам.
  • Перець болгарський червоний - 1 шт.
  • Огірок - 2 шт.
  • Пекінська капуста -1/2 качана.
  • Соєвий соус.
  • Імбир свіжий - 1/3 кореня.
  • Часник - 4 зубч.
  • Рослинне масло - 2-3 ст. л.
  • Кунжут.
  • Перець чилі - 1 стручок.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Лимон або лайм - 1/4 шт. (тільки сік).

Влітку завжди хочеться перекусити чимось живильним, але легким і свіжим. Теплий салат з яловичиною якраз здатний вгамувати почуття голоду, не залишивши після себе відчуття тяжкості.

Рецептів приготування теплого салату з яловичиною кілька, вони зустрічаються як в середземноморській, так і азіатської та американської кухні. Один від одного вони переважно відрізняються смаком заправки і ступенем обробки інгредієнтів.

Крім м'яса в склад таких страв можуть входити практично будь-які овочі: листова зелень і огірки, помідори і баклажани, солодкий перець і квасолю, моркву і цибулю.

Салат з яловичиною

Особливу пікантність теплого салату з яловичиною та овочами надає заправка. Найчастіше вона кисло-солодка чи гостра, приготовлена на основі соєвого соусу або масляно-оцтової суміші з додаванням всіляких приправ: перцю, часнику, імбиру, а так само цукру або меду.

Овочі на салат кладуть переважно у свіжому вигляді, в той час як м'ясо тонко нарізають і обсмажують до готовності на олії. Перед тим як приготувати теплий салат, яловичину можна замаринувати, щоб воно стало більш соковитим.

Теплий салат з овочами та яловичиною

Рецепти з фото допоможуть приготувати теплий салат з яловичиною на будь-який смак.

Таке блюдо може урізноманітнити повсякденний раціон незвичайними смаковими поєднаннями, а також здивує гостей за святковим столом, які звикли до традиційних гарячих страв і холодних закусок.

Приготування

Один з найпопулярніших теплих салатів з яловичини готується за рецептом тайської кухні. У цій закусці оптимально поєднуються смаки маринованого м'яса, свіжих соковитих овочів і пряних заправки на основі соєвого соусу. Теплий тайський салат з яловичиною стане відмінним стравою для обіду або легкого вечері.

Салат з яловичини з болгарським перцем

Яловичину нарізати тонкою соломкою (чим тонше, тим краще, заздалегідь навіть можна трохи підморозити м'ясо, щоб робити це було легше). Викласти м'ясо в скляну миску, вичавити на нього сік з лимона або лайма, полити соєвим соусом, щоб він покривав шматочки.

Додати в маринад 1-2 ложки рослинної олії, мед і нарізані дрібними шматочками часник з імбиром (сильно подрібнювати не потрібно). Все ретельно перемішати і залишити в холодильнику на 2-4 години. Кількість інгредієнтів для маринаду визначається довільно, можна міняти по своєму смаку.

  1. великий салатник порвати руками пекінську капусту на великі шматочки.
  2. Тонкою соломкою порізати огірки і солодкий перець.
  3. З перцю чилі видалити насіння і нарізати тонкою соломкою (стручок повинен бути невеликим, якщо не любите гостре, то можна чилі не додавати).
  4. Всі овочі перемішати в салатнику.
  5. Розігріти сковороду без масла і злегка обсмажити на ній насіння кунжуту, щоб вони стали злегка золотистим.
  6. Замариноване м'ясо очистити від шматочків часнику і імбиру, після чого разом з маринадом перекласти на розпечену сковороду, змащену маслом. На сильному вогні, постійно перемішуючи, обсмажувати м'ясо приблизно 10 хвилин.
  7. М'ясо прямо разом з соусом, викласти на овочі, посипати кунжутом і ретельно перемішати.

Дати теплого салату з яловичиною і перцем настоятися під кришкою близько 2 хвилин, після чого можна подавати.

Варіанти

Теплий салат з яловичини з руколою має менш пряним і гострим смаком, але залишається не менш смачним. В ідеалі цей теплий салат роблять з телятиною, а не яловичиною і додають два види квасолі: білу консервовану (велику банку) і заморожену стручкову (400 грам). Останню слід відварити до м'якості в підсоленій воді. Приблизно півкіло яловичини потрібно тонко нарізати і обсмажувати в маслі з додаванням горошин запашного перцю близько 5 хвилин.

Салат з руколою, яловичиною і стручкової квасолею

В цей же час приготувати заправку для теплого салату з яловичини, змішавши бальзамічний оцет з рослинним маслом (по 4-6 ст. л. кожного), медом (1 ч. л.), якими сушеними травами за смаком. У салатник викласти порізані кружальцями помідори черрі і цибулю, варену і консервовану квасоля, пучок рукколи, полити соусом, перемішати. Додати в теплий салат яловичину і відразу подавати.

Цікавий пікантний теплий салат роблять з яловичиною і баклажанами. М'ясо дуже тонко нарізають і обсмажують кілька хвилин в олії, після чого додають нарізані соломкою баклажани і моркву, а коли вони стануть м'якше, і солодкий перець, продовжуючи обсмажувати ще 2-3 хвилини. Цей теплий салат з яловичиною можна робити і зі свіжим болгарським перцем, не обсмажуючи його.

Салат з яловичини з баклажанами і перцем

Паралельно роблять заправку, змішуючи олію з соком лимона, соєвим соусом, роздавленим часником, щіпкою цукру і подрібненою зеленню петрушки. Всі продукти з сковорідки перекласти в салатник і полити заправкою. Приготований за цим рецептом теплий салат з яловичиною та овочами можна їсти і в холодному вигляді.

А любителі італійської кухні можуть приготувати теплий салат «Страчетті» з яловичиною і руколою. Нарізане тонкою соломкою м'ясо солять, рясно перчать, додають роздавлений часник, листочки чебрецю, полив оливковою олією і маринують не менше 10 хвилин.

Салат

Після цього яловичину обсмажують протягом 2-3 хвилин на сильному вогні, наприкінці додають розрізані навпіл помідори черрі, перемішують і знімають з плити. Вміст сковорідки викласти на плоске блюдо, зверху розкласти рукколу, посипати тертим пармезаном і полити бальзаміком.

І ще один варіант теплого салату готують по-корейськи з яловичиною та огірком.

Гострий салат з яловичиною та огірком

  1. Для цього тонко нарізане м'ясо обсмажують разом із цибулею в киплячому маслі, додаючи нарізаний гострий перець.
  2. Огірки ріжуть довгими шматочками, солять і збризкують оцтом, після чого додають до м'яса.
  3. Всі поливають соєвим соусом, досолюють, додають щіпку цукру, роздавлений часник і рубану зелень за смаком.
  4. Все перемішати і відразу подавати, посипавши зверху кунжутом.

Будь-теплий салат з яловичиною можна ефектно викласти, як на фото, в окремі тарілки, прикрасити свіжими овочами, зеленню, кунжутним насінням або малюнками з соусу по краях.

Загрузка...