Теплий салат з креветками і помідорами - шедевр смаку

Інгредієнти:

  • рукола - 1 середній пучок
  • креветки королівські - 400 г
  • помідори черрі - 400 г
  • сир Пармезан - 50 г
  • горіхи кедрові - 2 ст. л.
  • часник - 2 зубчики
  • бальзамічний оцет - за смаком
  • соєвий соус - за смаком
  • оливкова олія - 2 ст. л.

Теплий салат з креветок з руколою і сиром Пармезан

Історія виникнення теплих салатів

Теплі салати являють собою надзвичайно популярне блюдо. Сьогодні їх можна знайти в меню практично будь-якого ресторану. Однак їх історія почалася ще в далекі стародавні часи. Вважається, що їх поява сталося набагато раніше винаходи традиційних класичних салатів. Вперше готувати їх почали на території Римської імперії ще до нашої ери.

Теплі салати в ті часи являли собою суміш свіжих овочів або трав, щедро заправлених сіллю, східними прянощами і теплим медом. Саме завдяки римським теплим салатів з'явився загальновідомий термін salata, запозичений потім французькими кухарями для створення своїх шедеврів на «кулінарному терені».

Рукола з креветками

Практично зникнувши в темні смутні часи Середньовіччя, теплі салати знову стали користуватися величезним попитом в період Відродження. У нашій же країні вони з'явилися в часи розквіту СРСР і залишаються популярними і сьогодні.

Особливістю цієї страви є те, що є його необхідно починати відразу ж після приготування. Як правило, воно являє собою мікс подрібнених гарячих продуктів (риба, м'ясо, морепродукти і багато іншого) і холодних свіжих овочів. Так чи інакше, видів теплих салатів сьогодні безліч, але одним з найулюбленіших є теплий салат з креветками.

Вишукане блюдо з чудовим смаком

Це смачне, ситне, витончене і по-справжньому вишукане блюдо. Креветки, що входять до його складу, є корисною і здоровою дієтичною їжею. Вони являють собою багате джерело натрію, калію, йоду, магнію і кальцію, а також містять величезну кількість білка. Креветочні м'ясо володіє регенеруючою і омолоджуючим ефектом.

За рахунок своїх корисних властивостей воно також здатне попереджати розвиток алергії, підвищувати активність функції імунної системи, а також позитивно впливати на стан волосся, нігтів і суглобів. Низькокалорійне, креветочні м'ясо, при цьому, чудово втамовує голод.

Теплий салат з креветочнм м'ясом

До теплого салату з креветками зовсім не обов'язково подавати гарнір. Він вже входить до його складу, а вірніше є його основою. Сприяючи швидкому насиченню організму, він також впливає на швидке засвоєння їжі. Цікаво те, що цей салат ніколи не заправляється важким для шлунка майонезним соусом. До нього робляться набагато більш витончені заправки.

В кулінарних журналах і книгах сьогодні можна зустріти безліч рецептів теплого салату з креветками. Одним з найвідоміших є рецепт, що включає окрім основного інгредієнта (креветок) і додаткових (помідорів чері, сиру Пармезану, руколи, кедрових горішок і часнику) ще і компонентів, що підсилюють смак салату і розкривають родзинку кожного складового салат продукту. Як приготувати салат за таким рецептом, представлено нижче.

Процес приготування

Інгредієнти для салату

  1. Вимити і висушити салат рукколи. Обсушити.
  2. Залити креветки окропом. Залишити постояти 5 хвилин. Потім їх необхідно відкинути на друшляк і дочекатися поки стечуть всі надлишки рідини. Після цього креветки слід очистити, видалити кишкову вену і розрізати навпіл. *Можна залишити хвостики або повністю видалити панцир. Це справа смаку.
  3. Часник очистити і подрібнити.
  4. Нагріти сковороду і влити оливкову олію. Потім викласти часник і злегка обсмажити (не більше хвилини).
  5. Додати в сковороду креветки. Обсмажувати протягом декількох хвилин.
  6. На іншій сковороді обсмажити кедрові горішки.
  7. На дрібній тертці натерти сир.
  8. Помідори черрі вимити, висушити і розрізати навпіл.
  9. Викласти на тарілку рукколу, кедрові горішки, помідори. Все посипати сиром, а потім викласти зверху теплі креветки.
  10. Полити салат бальзамічним оцтом і соєвим соусом.

Теплий салат з креветками - це яскраве, красиве і дуже корисна страва. Воно прекрасно поєднується з будь гарячою їжею - м'ясом, рибою або овочами, а також є улюбленим блюдом, як в Європі, так і в Азії.

Салат з руколою і крветками подається в теплому вигляді

Його подача абсолютно не вимагає якогось особливого підходу, проте краще віддати перевагу порційному варіанту. Головна родзинка такого салату - теплі інгредієнти, тому подаючи його до столу, важливо пам'ятати про це правило.

Теплий салат з креветками - це приголомшливе блюдо! Достатньо лише раз його спробувати, щоб стати його справжнім поціновувачем і аматором.

Загрузка...