Теплий салат з морським коктейлем і картоплею - покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Морепродукти (коктейль) - 400 грам.
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Огірок свіжий - 2 шт.
  • Листовий салат (будь-який) - 1 пучок.
  • Часник - 2-3 зубч.
  • Лимон - 1 шт.
  • Оливкова олія - 3-4 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок.
  • Сіль, чорний перець.

Теплий салат з морепродуктів - страва для романтиків, адже він навіває спогади про легкому морському бризі, омивається хвилями набережній і південному сонці. Такі легкі, але ситні, соковиті і ароматні закуски люблять готувати на середземноморському узбережжі.

Дари моря

Особливо багато рецептів теплих салатів з морепродуктів пропонує кухня Італії. Багато невеликі містечка, розташовані на берегах Середземного і Адріатичного морів живуть за рахунок рибного промислу, і нічого дивного немає в тому, що основу місцевої кухні складають страви з риби і морепродуктів. Додати до цього стиглі овочі, що дозрівають під гарячим італійським сонцем, ароматні трави і ніжне оливкова олія...

Морепродукти

Можливо, що саме відмінне харчування робить жителів тих місць життєрадісними, здоровими і енергійними. Але і в наших північних широтах можна відчути себе трохи італійцем, якщо скористатися одним з численних рецептів з фото і приготувати справжній теплий салат з морепродуктів.

Дари моря - це справжній скарб. Всілякі мідії, гребінці, кальмари, креветки, восьминоги не тільки дивовижно смачні і цінуються кулінарами по всьому світу, але також надзвичайно корисні для організму. У них багато йоду і інших вітамінів і мінералів. Всі дари моря є прекрасним джерелом легкозасвоюваного білка, що робить страви з ними одночасно легкими і поживними.

Завдяки своєму ніжному смаку морепродукти улюблені усіма від мала до велика, а закуски і салати з ними завжди з нетерпінням чекають як під час святкової трапези, так і на сімейному обіді. Теплий салат з морепродуктів, як можна побачити на фото, яке завжди виходить яскравим, красивим і апетитним, від одного його виду течуть слинки.

Таке блюдо може виступати в якості легкої закуски, якщо дари моря доповнити свіжими овочами або фруктами: листовим салатом, стиглими помідорами, огірками, солодким перцем, селерою, цитрусовими, яблуками або грушами, а також сиром, оливками, зеленню. А любителі поїсти можуть зробити ситний салат, додавши до морепродуктів відвареної картопля, рис, макарони, різні крупи і бобові.

Салат з морепродуктів

Для приготування салатів можна використовувати як свіжі, так і заморожені морепродукти, причому як окремо, так і поєднуючи між собою відразу кілька видів. При бажанні можна купити вже готовий коктейль з дарів моря або скласти свій. Морепродукти відварюють або обсмажують протягом нетривалого часу, після чого відразу де додають до решти інгредієнтів салату.

Практично в кожному рецепті салату з морепродуктів обов'язково присутні салатні листя (айсберг, романо, рукола, латук тощо), які додають соковитості і колориту будь-якої страви, роблять його більш легким, свіжим і хрустким.

Морепродукти в салаті

Один з головних секретів смачного теплого салату з морепродуктів криється в соусі. Заправки використовують всілякі, починаючи традиційними на основі оливкової олії і лимонного соку, закінчуючи домашніми соусами песто, томатним, вершковим, сметаною, навіть банальний майонез не зіпсує страву, а лише зробить його більш калорійним.

Приготуйте теплий салат з морепродуктів по одному з рецептів, і може бути це блюдо стане найулюбленішим, яке будуть хвалити гості, а домашні вимагати з будь-якого приводу.

Приготування

Дуже смачний і ситний теплий салат з морепродуктів можна приготувати з відвареною картоплею. Для цієї страви підійде як вже готовий коктейль з морепродуктів, так і якийсь один вид, наприклад, креветки або мідії - за смаком.

  1. Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді, після чого остудити і очистити від шкірки і нарізати середніми кубиками.
  2. В окремій мисці приготувати заправку, змішавши видавлений з лимона сік з розчавленим через прес часником, свіжомеленим чорним перцем і половиною оливкової олії.
  3. Свіжі огірки розрізати навпіл уздовж і нашаткувати тонкими півкільцями.
  4. Порубати зелень петрушки.
  5. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити в ньому морепродукти, постійно помішуючи не довше 3 хвилин на сильному вогні. Заморожений коктейль спочатку розморозити на сухій сковороді, коли випарується рідина, додати масло і обсмажити.
  6. В сковороду до морепродуктів перекласти картоплю і продовжувати обсмажувати ще приблизно 5 хвилин.
  7. Пучок салату розібрати на листя, виклавши ними порційні тарілки або келихи. Поверх кожного аркуша розкласти шар огірків і посипати його рубаною зеленню.
  8. На свіжі овочі викласти смажені морепродукти з картоплею, полити соусом і прикрасити часточками лимона і гілочками зелені.

Теплий салат з картоплею і морепродуктів

У такий теплий салат з картоплею і морепродуктів можна додати брокколі, відваривши її до напівм'якого стану, а також помідори або солодкий перець. Подавати салат в цьому випадку краще не в келихах, а тарілках.

Варіанти

Дуже простий і смачний теплий салат з морепродуктів в вершковому соусі ідеально підійде в якості незвичайної святкової закуски.

Салат з морепродуктів в вершковому соусі

  1. Всі морепродукти потрібно попередньо розморозити і підготувати для обсмажування.
  2. Мідії і креветки залишити цілими, кальмари нарізати кільцями, восьминогів навпіл або на чверті.
  3. Викласти все на розігріту сковороду з маслом, обсмажувати на сильному вогні, якщо виділяється багато рідини, її краще зливати або випарити під кришкою.
  4. Коли рідина випарується, влити жирні вершки, зменшити вогонь і томити морепродукти 5-6 хвилин.
  5. В кінці додати натертий на тертці плавлений сир, ретельно розмішати вміст сковороди до отримання кремоподібній консистенції соусу.
  6. Посолити, накрити сковороду кришкою і залишити на мінімальному нагріві приблизно на 7 хвилин.

Готові морепродукти викласти на тарілки, вистелені салатними листям. У цей салат можна додати варені рис або макарони, щоб блюдо вийшло більш ситним.

У вершковий соус можна додати томатну пасту, сушені італійські трави (орегано, базилік, чебрець), рубаний часник або цибулю.

Загрузка...