Теплий салат з печінкою, цукіні і яйцем пашот

Інгредієнти:

  • Печінка - 0.5 кг
  • Цукіні - 2-3 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Яйця - 3-4 шт.
  • Салатний мікс.
  • Часник.
  • Сухарі панірувальні.
  • Масло вершкове.
  • Масло рослинне.
  • Оцет.
  • Сіль, перець.

Господині на замітку

Задумалися, чим би порадувати близьких? Приготуйте теплий салат. Це блюдо унікальне, воно легке, але ситне, просте, але оригінальне, його можна подавати окремо або використовувати як гарнір.

Рецепти теплих салатів зустрічаються в європейській і азіатській кухнях, багато їх приховано в радянських кулінарних книгах. Краще всього ці закуски готувати в холодну пору року, хоча влітку одне таке блюдо здатне замінити собою весь обід.

Смачні теплі салати найчастіше гранично прості в приготуванні, їх потрібно подавати практично відразу, не охолоджуючи. Серед найпопулярніших теплих салатів страви з печінкою, куркою, яловичиною і тунцем.

Салат з яловичиною

Ці інгредієнти зазвичай обсмажуються на сковороді або грилі до рум'яної скоринки, ріжуться тонкими скибочками і додаються до свіжих або варених овочів: салатним листям, капусті, томатах, огірках, картоплі. За деякими рецептами теплі салати готуються з пастою або рисом.

З фото можна взяти ідею ефектного оформлення страв, красиво виклавши інгредієнти на тарілці і полив яскравим соусом на основі ягід, зелені, фруктів тощо Заправка для подібного типу закусок зазвичай готується на основі оливкової олії з додаванням оцту і спецій, причому додавати в салат її слід в підігрітому вигляді.

Заправка для салату на основі оливкової олії

Теплий салат з картоплею можна заправляти сметаною або майонезом з додаванням гірчиці або хрону, рубаної зелені, соусом потрібно поливати ще гарячу картоплю, а вже потім додавати інші інгредієнти: смажену цибулю, гриби, м'ясо, сир, солодкий перець та ін

Рецепт смачного теплого салату може мати в основі лише овочі, які перед додаванням в блюдо запікають або обсмажують на грилі. Це можуть бути буряк, морква, кореневої селера, баклажани, кабачки, перець, гарбуз, ріпа та ін

Салат з запеченими овочами на грилі

Запікати овочі слід при 200С близько 40 хвилин, попередньо сбризнув їх рослинною олією, посоливши і додавши спеції. Коли вони будуть готові, нарізати їх тонкими скибочками, викласти на салатне листя і скропити олією з лимонним соком або оцтом. Ситні овочеві теплі салати готують з квасолею, зеленим горошком, вареної сочевицею, нутом. Зверху страву можна посипати тертим сиром або пряними травами, додати бринзу.

Теплі салати із грибами припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям. Найкраще додавати смажені лісові гриби, викладаючи їх на подушку з свіжих салатного листя. Заправляти такі закуски найкраще соусом, приготованим з що залишився після смаження грибів соку, в який доданий винний оцет, пряні трави, часник.

Теплий грибний салат

Завдяки рецептами з фото можна на кожен день готувати нові дивно смачні теплі салати, змінюючи в них інгредієнти по своєму смаку.

Приготування

Рецепт теплого салату з печінкою та картоплею знайомий багатьом господаркам, але можна зробити це блюдо ще смачніше і легше. Такий теплий салат найкраще готувати з курячою печінкою, оскільки вона ніжна і швидко смажиться, не вимагає тривалого вимочування.

  1. Цибуля нарізати тонкими півкільцями і обсмажити в сковороді на розтопленому вершковому маслі до золотистого кольору.
  2. У цій же сковороді розтопити ще масла, обжарит в ньому нарізану соломкою печінка, посоливши її за 5 хвилин до готовності. Якщо теплий салат готується не з курячої, а з яловичої або інший печінкою, то її слід протягом години вимочувати у воді або молоці.
  3. Цукіні або невеликі кабачки нарізати кружечками товщиною 1 см (великі насіння видалити), після чого сполоснути водою.
  4. В поліетиленовий пакет висипати сухарі з додаванням солі (ок. 1 ч. л.) і розчавленого через прес часнику, все ретельно перетерти руками. В панірувальну масу перекласти цукіні, зав'язати пакет і енергійно потрясти, щоб сухарі повністю покрили овочі. На сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому паніровані цукіні до золотистої скоринки на середньому або повільному вогні.
  5. Приготувати яйця-пашот: для цього закип'ятити воду, додати в неї оцет і, розмішуючи ложкою, сформувати воронку. У центр воронки акуратно розбити яйце. Так повторити для кожного яйця окремо.

Теплий овочевий салат з курячою печінкою і яйцем пашот

На плоску тарілку викласти теплий салат шарами, оформляючи як на фото. Спочатку розкласти салатний мікс, на нього цукіні в паніровці, змішану з цибулею печінку. Зверху кожну порцію прикрасити яйцем-пашот і посипати свіжомеленим чорним перцем.

Варіанти

Теплий курячий салат, приготований за наступним рецептом, стане відмінним варіантом легкої, але ситної закуски на кожен день. Куряче філе слід заздалегідь замаринувати в суміші оливкової олії з часником, медом і гірчицею. Через годину обсмажити філе на сковороді або грилі до рум'яної скоринки, полити залишками маринаду і тушкувати ще близько 5 хвилин під кришкою.

Теплий курячий салат з болгарським перцем

Великими скибочками нарізати огірки та помідори (томати черрі можна розрізати навпіл), викласти їх на тарілку. Такий теплий салат можна готувати з болгарським перцем. Зверху викласти куряче філе, нарізане тонкими скибочками, полити соусом, що залишився від гасіння. Збризнути теплий салат з куркою лимонним соком і невеликою кількістю оливкової олії, посипати рубаною зеленню.

З копченою курячою грудкою можна приготувати оригінальний теплий салат для святкового столу. Курку потрібно нарізати скибочками і обсмажити їх на рослинній олії. Туди ж додається порізану цибулю. Ближче до кінця смаження слід додати скибочки томатів і відварену стручкову квасолю, смажити ще близько хвилини, акуратно помішуючи.

Салат із стручкової квасолею, куркою і томатами

Все викласти на подушку з руколи або шпинату, збризнути парою крапель гострого перцевого соусу, теплий салат прикрасити помідорами чері і маслинами. Такий теплий салат можна готувати з копченою яловичиною або свининою, додати скибочки смаженого бекону.

Не менш смачними виходять теплі рибні салати, наприклад, з тунцем. Один з рецептів такого теплого салату з вареною квасолею. Її в теплому вигляді потрібно змішати з півкільцями цибулі і часточками томатів, заздалегідь промаринованными в оцті, разломанными руками шматочками консервованого тунця. Все посипати подрібненим зеленим луком і листочками базиліку, посолити, заправити оливковою олією і перемішати.

Загрузка...