Фруктовий салат з йогуртом - простий покроковий рецепт

Для приготування цього фруктового салату з йогуртом знадобиться:

  • 3 середніх яблука;
  • 2/3 великого апельсина;
  • 1 груша;
  • 1 скибочка лимона;
  • 1 банан;
  • 1 половинка ківі;
  • 100 гр. йогурту «Активія» без добавок.

Всі з дитинства люблять десерти, однак, їсти багато солодощів небезпечно для фігури і здоров'я в цілому. Відмінною альтернативою звичним тортикам і тістечком є легкі фруктові салати, заправлені свіжим йогуртом.

Після такого фруктового салату з йогуртом на сніданок організм насититься життєвою енергією, а від депресії не залишиться й сліду.

Фруктовий салат, заправлений йогуртом

Фруктові салати можна готувати незалежно від сезону, купуючи привізні або сезонні ягоди і фрукти. Якщо готуєте простий фруктовий салат з йогуртом взимку з привізних яблук або груш, то обов'язково мийте і чистіть фрукти перед нарізкою.

Кілька слів потрібно сказати про йогурті. Для заправки салату слід використовувати тільки натуральний несолодкий йогурт. Солодкий з ароматизаторами і великою кількістю цукру не підійде.

Натуральний йогурт

Будь-яка господиня може без праці приготувати домашній йогурт. Для цього потрібно придбати в магазині або аптеці пробіотики (спеціальні закваски), змішайте закваску з теплим жирним молоком, добре укутати і почекати 8 годин. Потім перемістити йогурт в камеру холодильника і після охолодження він готовий до вживання.

Рецептів фруктових салатів з йогуртом існує чимало, нижче розглянемо два дуже смачних і простих рецепта.

Як готувати легкий фруктовий салат?

Перед нарізкою цього простого рецепту фруктового салату з йогуртом всі продукти добре споліскують і обсушуємо.

Яблучка будуть служити посудом для подачі салату, тому вони повинні бути приблизно однаковими. Рівненько зрізаємо кришечку з хвостиком (приблизно ¼ висоти всього плоду).

Тепер по зрізу гострим ножем акуратно обкреслюємо окружність, втикаючи ніж в м'якоть на 2-3 см, залишаючи стінки товщиною 3-4 мм Чайною ложечкою вибираємо м'якоть, а насіння вирізаємо ножем.

Тарілочки з яблука

Всередині яблучко підчищаємо ложкою, щоб стінки були скрізь однакової товщини. Ось і готові тарілочки для нашого страви. Щоб яблуко не потемніло, збризкуємо його лимонним соком і, загорнувши в харчову плівку, беремося за приготування салату.

Банан очищаємо від шкірки, нарізаємо м'якоть кубиками. З груші знімаємо шкірку і видаляємо насіння, а м'якоть нарізаємо маленьку кубиками.

Банан

Апельсин очищаємо і звільняємо м'якоть від перетинок і плівочок. Кожну часточку розрізаємо навпіл.

В піалі змішуємо натуральний йогурт з ложкою апельсинового соку і заправляємо салат йогуртом.

Тепер будемо займатись декором фруктового салату з яблук і йогурту. Для цього необов'язково володіти навичками карвінгу, досить озброїтися гострим ножем із тонким, коротким лезом. Беремо відрізану кришку яблука з хвостиком і вирізаємо квіточка з шістьма пелюстками. Спочатку виконуємо два косих надрізу, утворюють човник, і виймаємо подрезаную м'якоть. Вийшла серединка пелюсточки. Навколо хвостика вирізаємо 6-7 таких пелюсточок.

Квітка з яблука

Тим же ножем обкреслюємо зовнішній край кожної пелюсточки, залишаючи по 3 мм кромки. Виходить красивий яблучний квіточку, який також збризкуємо лимонним соком.

Яблучні кошики наповнюємо фруктовим салатом з йогуртом, як на фото. Прикрашаємо зверху зеленими смужками ківі. Трохи ківі можна додати в основний склад салату.

У кожну наповнену яблучну тарілочку вставляємо дерев'яну шпажку з прикріпленим на ній квіточкою. Композицію можна доповнити гілочкою свіжої м'яти.

Цитрусовий салат з йогуртом

Для приготування салату знадобиться:

  • 3 апельсина;
  • 200 гр. натурального йогурту;
  • 1 грейпфрут;
  • 2 мандаринки.

Такий салат з йогуртом і фруктами послужить прекрасним «антистрессом», коли настрій на нулі. Адже цитрусові славляться, як прекрасні антиоксиданти. Такий десерт зарядить вас енергією і прекрасним настроєм на весь день.

Цитрусовий салат з йогуртом

Так як же приготувати фруктовий салат з йогуртом? Всі інгредієнти добре споліскують і знімаємо шкірку, яку можна використовувати для приготування кольорових цукатів. Апельсини, мандарини і грейпфрут поділяємо на часточки, очистити від плівок і прожилок. Також прибираємо всі кісточки, щоб вони не зіпсували приємне враження від страви. Кожну цитрусову часточку розрізаємо на 2-3 частини, у залежності від розмірів фруктів.

Викладаємо В салатник фруктову нарізку, заправляємо йогуртом, акуратно перемішуємо і відразу подаємо до столу. Для заправки можна використовувати домашній йогурт або нежирні рідкі вершки. Якщо йогурт не подобається, приготуйте фруктовий салат без йогурту, заправивши його апельсиновим соком. Приємного всім апетиту!

Загрузка...