Рецепт крем-супу з креветками - вишукана страва без зайвого клопоту

Сьогодні ми розповімо Вам, як приготувати воістину королівський крем суп з креветками. Для цього підготуємо наступні інгредієнти:

Приголомшливий суп з креветками

  • Королівські креветки - 400 грам;
  • Перець болгарський - 150 грам;
  • Цибуля зелена - 60 грам;
  • Лимон - 1 шт невеликого розміру;
  • Морква - 1 шт невеликого розміру;
  • Помідор - 1 шт невеликого розміру;
  • Вершки або жирна сметана - 150 грам;
  • Масло вершкове - 90 грам;
  • Плавлений сирок - 40 грам;
  • Лавровий лист - 1 аркуш;
  • Стебло селери - за смаком;
  • Чорний мелений перець;
  • Італійські трави;
  • Сіль.

Креветки - у чому користь?

Креветки - дуже корисний і смачний продукт. Креветка відноситься до сімейства ракоподібних і буває декількох видів (до 100) і розмірів ( 2 - 30 см). Мешкають вони у всіх морях світу, а деякі навіть прижилися в прісних водах.

Креветки

У магазинах креветки найчастіше продають вже замороженими і розфасованими по пакетах. Чим більшим розмір креветок, тим вища їх ціна. Одними з найпоширеніших видів креветок є креветки розміром від 3 до 8 см довжиною.

Вибираючи креветки, важливо знати декілька правил, щоб не отруїтися. В першу чергу, варто звернути увагу на голову креветки, вона повинна бути не чорною, в іншому випадку креветку брати не можна. Потім необхідно придивитися, чи немає на креветці білих смуг, що є ознакою перемерзання креветки і відповідно ознакою її поганої якості.

Також варто звернути увагу на панцир креветки. Якщо ж він сухий, тоді це свідчить про те, що креветка стара, а відповідно її смакові якості не такі, як повинні бути. В ідеалі креветка злегка волога, не має білих плям і має приємний колір.

Смачні морепродукти

Креветки ідеально підходять для тих, хто має зайву вагу і не хоче поправитися, адже калорійність креветок дуже низька, а поживність дуже висока за рахунок вмісту в них великої кількості білка. Лише 98 ккал в 100 р. Однак, це стосується варених або приготованих на пару креветок, якщо ж їх готувати в паніровці або запікати під соусом, то калорійність їх зростає в 2,5 -3 рази, що може спровокувати появу зайвої ваги, тому зловживати таким не варто.

Креветки, по праву, можна назвати скарбницею вітамінів, мінералів і амінокислот. В них міститься: білок і йод у величезній кількості, амінокислоти, жиророзчинні вітаміни, фолієва кислота, кальцій, натрій, калій, залізо, кобальт, мідь, фтор, фосфор, цинк, молібден, вітаміни групи В і багато інших. Регулярне вживання креветок допоможе боротися з захворюваннями щитовидної залози, нирок, імунної системи, серцево - судинної системи, поліпшить стан нігтів, волосся та шкіри, підвищить імунітет, знизить прояв алергічних реакцій.

Етапи приготування

Отже, давайте приступимо до приготування смачного супу пюре з креветками. Першим ділом вимиваємо гарненько креветки в холодній воді. Потім в каструльці невеликого розміру кип'ятимо приблизно 1/2 літра води. Додаємо туди креветки, лавровий листочок, половинку віджатого лимона, приправляємо італійськими травами і солимо. Проварюємо приблизно 1,5 хвилини і знімаємо з вогню. Беремо найменша ситечко і з його допомогою проціджуємо бульйон. Після цього зварені креветки очищаємо і ріжемо їх на маленькі кубики.

Потім беремо вершки або жирну сметану і доводимо до невеликого кипіння, додаємо туди плавлений сирок і з допомогою заглибного блендера все це подрібнюємо і перетворюємо в однорідну масу.

Після цього переходимо до підготовки засмажки для нашого майбутнього крем суп з креветками. Для цього дрібненько ріжемо ріпчасту цибулю, болгарський перець нарізаємо маленькими кубиками. Морква ріжемо дрібними кубиками, помідори і корінь селери дрібно нарізаємо.

Овочі для засмажки

Беремо сковороду, наливаємо туди трохи вершкового масла і викладаємо порізану цибулю і перець, пасеруємо все це приблизно 4 хвилини. Потім додаємо туди попередньо порізані креветки і заливаємо це все гарячими вершками з збитим плавленим сирком. Після того як маса набуде густу консистенцію знімаємо з вогню.

Суп з морепродуктами

Беремо окрему каструльку невеликого розміру, наливаємо туди проціджений бульйон з креветок і доводимо до стану кипіння. Після цього додаємо попередньо протушковані в вершках болгарський перець, цибуля, морква, томат, селера і порізані креветки і варимо на невеликому вогні постійно помішуючи ще хвилини 3. Солимо за смаком. Ну, ось і все, смачний і ароматний суп пюре з креветками готовий. Можна розливати по тарілках і балувати своїх домочадців.

Подають крем суп з креветками з попередньо очищеними креветками, дрібненько нарізаною зеленню (петрушка, цибуля, кріп), за смаком можна поперчити або додати кілька часточок лимона.

Крем-суп готовий

Незабутній і ніжний смак крем суп з креветками, вдале поєднання продуктів не залишить байдужим нікого, хто спробує цей шедевр.

Приємного апетиту!

Загрузка...