Як замаринувати печериці для шашлику

Мало хто знає, як замаринувати печериці для шашлику, щоб після смаження вони зберегли весь свій смак і залишалися соковитими. Адже ці гриби містять в собі багато рідини, яка швидко випаровується, внаслідок чого вони стають сухими і чимось нагадують гуму.

Щоб це запобігти, необхідно враховувати кілька правил. По-перше, на мангалі обсмажувати печериці потрібно швидко (тривале приготування на мангалі призведе до великої втрати рідини), а по-друге, потрібно правильно приготувати маринад. Розглянемо кілька його найкращих рецептів, які допоможуть вам не тільки смачно поїсти, але і здивувати своїх гостей ніжним і соковитим шашликом із печериць.

Класичний маринад

Класичний маринад для печериць на мангалі готується з простих і доступних кожному інгредієнтів – майонезу, солі і перцю.

Спочатку необхідно підготувати самі гриби. Їх потрібно ретельно промити під проточною водою і висушити (зайва волога ні до чого). Також бажано очистити від верхньої шкірки на капелюшку, на якій знаходиться багато шкідливих мікроорганізмів.

Увага!

Гриби – це відмінний низькокалорійний продукт для схуднення. Але якщо не виходить скинути зайві кілограми, то є перевірений засіб зробити це швидко і легко!!!

Секрет схуднення від Ольги Бузової...

Після того, як печериці будуть очищені, їх потрібно скласти в невелику каструльку, поперчити і посалить, а потім додати до них майонезу. Не переборщіть з останнім, навіть якщо вам здасться, що його недостатньо. Сіль посприяє виділенню соку з грибів, в результаті чого маринаду буде достатньо для того, щоб їм як слід промаринуватися.

Накрийте каструлю кришкою і поставте її в прохолодне місце на 2-3 години. Гриби слід періодично помішувати. Після чого їх можна нанизувати на шампури або викладати на решітку. Смажити на вугіллі приблизно 5-10 хвилин.

Якщо ви будете готувати шашлик з грибів в аерогрилі, то не забудьте на його дно покласти глибоке деко, щоб у нього стікав весь сік під час смаження. В даному випадку час приготування шашлику трохи більше – 15-20 хвилин.

Гриби замариновані для шашлику

Пікантний маринад

Цей маринад надає грибів цікавий і незвичайний смак. Якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх гостей, то вам слід використовувати саме його. Щоб приготувати пікантний маринад, вам потрібно:

УВАГА! Таємний рецепт для схуднення розкритий! Ольга Бузова розкрила секрет схуднення зірок шоу-бізнесу! Жир з живота зникає на очах. Потрібно всього лише перед сном... Читайте далі -->
  • кілька столових ложок соєвого соусу;
  • рослинна олія – 4 ст. л. (якщо ви любите використовувати під час приготування оливкова олія, можете брати його);
  • щіпку приправа хмелі – сунелі;
  • сіль, перець за смаком.

Процес маринування в принципі такий же. Спочатку вам потрібно гарненько очистити кілограм грибів, а після скласти їх в каструльку і змішати з вищеописаними інгредієнтами. Час маринування приблизно 2-3 години. Смажити слід не більше 5 хвилин на відкритих вугіллі. Якщо ви маринуете гриби для гриля, то пам'ятайте, що готувати їх слід трохи довше – 10-15 хвилин. Подавати такий шашлик можна з пекучим соусом, який готується з:

  • столова ложка американської гірчиці ;
  • пекучого червоного перцю (потрібно використовувати маленьку перчинку, а не його гібрид);
  • пару столових ложок виноградного оцту;
  • кілька чайних ложок рідкого меду;
  • оливкової олії – 5 ст. л.;
  • гімалайської солі – 1 ч. л.

Готується соус простіше простого. Треба лише з'єднати всі інгредієнти в одній мисці і все, гострий соус до шашлику з печериць готовий!

Китайська маринад

Якщо ви є великим шанувальником китайської кухні, любите все гостре і незвичайне. То вам просто необхідно спробувати гриби, які маринувалися в китайському маринаді (до речі кажучи, він також відмінно підходить і для м'яса).

На один кілограм свіжих печериць вам буде потрібно:

  • чайна ложка 6% оцту;
  • 5 ст. л. соєвого соусу;
  • 50 мл олії (можна використовувати як рослинну, так і оливкове);
  • 2 ст. л. майонезу (бажано використовувати домашній);
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. гірчиці.

Гриби слід очистити від плівки і різних забруднень, обсушити і скласти в каструльку. Часник потрібно подрібнити або пропустити через прес, а після з'єднати з іншими інгредієнтами. Подученной масою необхідно залити печериці і відставити їх на кілька годин у прохолодне місце. На відкритих вугіллі смажити 10 хвилин, в грилі – 20 хвилин.

Грибний шашлик

Корейський маринад

Цей маринад надає печерицям незвичайний гостро-солодкий смак. Щоб його приготувати, потрібно:

  • 4 ст. л. соєвого соусу;
  • 4 ст. л. лляної олії;
  • 1 ч. л. імбирного порошку (можна взяти свіжий корінь імбиру і пропустити його через прес);
  • 1 ч. л. зеленого молотового перцю.

Візьміть 1 кг свіжих і очищених печериць, змішайте з вищеописаними інгредієнтами і відкладіть їх на 2-3 години в прохолодне місце, щоб вони як слід промариновались. Після чого їх можна нанизувати на шпажки або шампури і відправляти на вугілля або в аерогриль. Час приготування 5-10 хвилин.

Після того, як гриби приготуються, подавати їх до столу слід разом зі спеціальним соусом, який називається «Териянка». Для його приготування використовуються наступні інгредієнти:

  • 2 ст. л. натурального бджолиного меду (рекомендується використовувати рідкий мед);
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. свіжозмеленого імбиру;
  • 6 ст. л. рисового сухого вина;
  • пару зубчиків часнику.

Спочатку пропустіть через прес часник і змішайте його з іншими інгредієнтами. Починайте підігрівати отриману суміш на плиті, постійно помішуючи. Як тільки мед розчинитися, каструльку можна відставляти в бік. Соус подається в охолодженому вигляді.

Шашлик з печериць

Вершковий маринад

Гриби, замариновані у вершковому маринаді, мають дуже ніжний смак. Тому, напевно, сподобаються всім вашим гостям і домочадцям. Для його приготування буде потрібно (розрахунок на 1 кг печериць):

  • масло – 100-150 г;
  • вершки або жирна сметана – 2 ст. л.;
  • сіль, перець (за смаком).

Очистіть і обсушіть гриби. Після чого візьміть невеликий сотейник і розтопіть в ній вершкове масло, а потім змішайте його з вершками. Посоліть і поперчіть печериці за смаком, а після з'єднайте з отриманої сметано-масляною масою.

Маринувати печериці слід близько години. Готуються вони також швидко, на відкритих вугіллі 5 хвилин, грилі – 10 хвилин.

Всі ці маринади мають свої відмінні смакові риси. І сказати, який з них найкращий, дуже складно. Тому залишається тільки один варіант – випробувати їх усі!

Загрузка...