Рецепт наваристого грибного супу з лисичок

Для приготування 8 порцій вам знадобиться:

  • 4 л води
  • 1 кг свіжих лисичок
  • 1 червона цибулина (можна використовувати звичайний ріпчаста цибуля)
  • 1 велика морква
  • 100 г спреду або вершкового масла
  • 6 середніх картоплин
  • 1 середній пучок зеленого цибулі
  • 1 пучок свіжого кропу
  • 300 г сметани
  • 400 г плавленого сиру без добавок
  • рафінована рослинна олія для смаження
  • сіль, спеції за смаком

Лисички

Лисички - один з найбільш популярних видів грибів. Їх часто використовують для приготування безлічі перших і других страв, закусок, консервування. Ці гриби дуже добре зберігають форму при варінні, їх можна без побоювання зберігати в сирому вигляді в холодильнику кілька днів. Нижче представлений один з вдалих варіантів рецепта грибного супу з лисичок. Інгредієнти для його приготування легко купити в супермаркетах. Якщо у вас не знайшлося свіжих грибів можна приготувати суп з сушених лисичок. Він не поступатиметься ні смаком, ні запахом. Однак пам'ятайте, що перед приготуванням гриби потрібно вимочити у воді до м'якості.

Етапи приготування супу

На підготовку інгредієнтів вам знадобиться близько 20 хвилин, на саме приготування - приблизно 40 хвилин. Розповімо докладніше про те, як приготувати суп з лисичок.

Спочатку викладіть гриби на друшляк і ретельно промийте. Відразу відкладіть невелика кількість найбільш привабливих на вигляд лисичок, щоб потім їх використовувати для прикраси при подачі. Інші наріжте на невеликі шматочки (дрібні гриби можете залишити цілими). Надішліть їх в каструлю з водою і варіть, поки вони не осядуть на дно. Не забувайте періодично знімати піну.

Потім вимийте і очистіть картоплю, наріжте його невеликими кубиками і відправте до грибів. Цибулю подрібніть ножем, моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому цибулю з морквою до золотистого кольору. Отриману засмажку відправте до лисичкам з картоплею.

Овочі для супу

Плавлений сир натріть на крупній тертці (якщо він занадто м'який, просто наріжте кубиками) і киньте у воду. Посоліть, додайте спеції за смаком і варіть, поки сир повністю не розчиниться.

Що стосується спецій, безпрограшний варіант для супу з лисичок - суміш часнику і перцю. Але не варто нею обмежуватися. Зрозуміло, гриби самі по собі мають дуже насиченим смаком і ароматом, однак, при приготуванні вони можуть частково втратити ці якості, отже, правильно підібрані спеції зайвими не будуть. Можна додати трохи мускатного горіха, материнки, чебрецю або розмарину. Пам'ятайте, що не потрібно при приготуванні зловживати ароматними травами. Приправляйте суп спеціями приблизно за 10 хвилин до кінця варіння.

Коли страва вже майже готове, вимийте і обсушіть кріп і зелений лук. Дрібно нарубаєте їх. Лисички, відкладені для прикраси обсмажте на рослинному маслі. Потім розлийте суп по тарілках, посипте подрібненим зеленою цибулею і кропом, покладіть по ложці сметани, а зверху викладіть по кілька обсмажених грибів. Суп готовий до подачі на стіл.

Можна також просто і швидко зварити цей суп з лисичок в мультиварці.

Суп в мультиварці

Якщо при приготуванні додати кілька столових ложок борошна і подрібнити страву на порції в блендері, ви отримаєте смачний суп-пюре з лисичок красивого оранжевого кольору (для яскравості можна додати трохи куркуми). Крім того, дуже популярні рецепти з використанням м'ясних бульйонів, гречаної крупи, вермішелі, різних варіантів крем-супу з лисичок з вершками.

При приготуванні ви можете експериментувати, замінюючи і додаючи інгредієнти. Початківці господині можуть скористатися рецептами супу з лисичок з фото, вони полегшать процес готування.

Грибники цінують лисички

Ці гриби досить легко збирати, так як їх складно переплутати з іншими грибами, завдяки яскравому помаранчевому кольорі і характерною формою. Практично ніколи вони не бувають червивими або гнилими. Збирають їх все літо і аж до середини осені. Можна навіть зробити заготовки на зиму, відправивши гриби в морозилку, щоб пізніше порадувати своїх близьких, скориставшись одним з рецептів супу з заморожених лисичок.

Ароматне блюдо готове

Ці гриби містять велику кількість вітамінів групи А і мають очисними і поновлюючими властивостями. Тому лисички використовують не тільки для приготування різних страв, але і в медицині.

Варто відзначити також низьку калорійність цього виду грибів і високий вміст білка. Тому лисички вважаються дієтичним продуктом. До того ж вони добре поєднуються практично з усіма овочами і м'ясом.

Загрузка...