Як приготувати пиріг з м'ясом і грибами: рецепти пирогів з м'ясом і грибами

Чомусь господині не особливо часто роблять пироги. Ті ж пиріжки, вареники, млинці набагато частіше з'являються на хлібосольних столах. Пиріг з м'ясом і грибами не так вже важкий в приготуванні, достатньо лише вибрати підходящий рецепт. Дійсно, у «Царського пирога» є безліч способів готування. Приміром, блинчатый пиріг або курник за часом готується 2 години, а випічка з картоплею в мультиварці забере всього 40 хвилин. Тим, хто обмежує свій раціон, сидить на дієті, прагне позбутися зайвих кілограмів, підійде дієтичний пиріг з грибами (адже іноді можна побалувати себе смачненьким, тим більше що там дійсно мінімум калорій в порівнянні з іншою випічкою). Залишається лише вибрати підходящий рецепт пирога і почати творити золотисте, ароматне диво.

Прості варіанти

Якщо часу практично немає, гості на порозі, а хочеться здивованих вигуків і моря овацій, в такому випадку варто зробити швидкий м'ясний пиріг з грибами.

Знадобляться: упаковка листкового тіста, пачка печериць, кілька цибулин, брусок голландського сиру, пара сирих яєць (для змащування), невеликий шматок свинячої вирізки або шиї. Тісто підготувати, змастити олією, дати відпочити. М'ясо дрібно порізати тонкими смужками, обсмажити зі спеціями в невеликій кількості води. Тушкувати до повного випаровування рідини. Гриби підсмажити з цибулею до готовності. У форму викласти один пласт тіста, змастити майонезом і притрусити сиром, викласти м'ясну і грибну начинку, зверху знову потрусити сиром, накрити другим пластом. Зробити невеликі надрізи на поверхні пирога, змастити яйцем, запікати 30 – 40 хвилин.

Грибний пиріг з м'ясом

Увага!

Гриби – це відмінний низькокалорійний продукт для схуднення. Але якщо не виходить скинути зайві кілограми, то є перевірений засіб зробити це швидко і легко!!!

Секрет схуднення від Ольги Бузової...

Пиріг з фаршем і грибами робиться ще швидше, адже м'ясний фарш готується досить швидко. Крім того, його рекомендують загасити зі сметаною і сушеним кропом для надання неповторного аромату. Далі за попереднім рецептом.

Готове тісто дозволяє зробити всілякі варіанти. Пиріг з вешенками і курочкою забере близько 40 хвилин часу, що порівняно недовго. Готуємо покроково:

  • філе птиці відбити, подрібнити, обсмажити на сильному вогні з кількома ложками сметани, спеціями, подрібненим часником;
  • глив зрізати капелюшки, ніжки тут не знадобляться, їх можна відкласти до приготування іншої страви; капелюшка, промити, відварити, дрібно покришити;
  • пласт тіста викласти в підготовлену форму, зробити високі борти, змастити сметаною або іншим соусом; викласти шари начинки, присипати сиром, накрити другим пластом;
  • проткнути виделкою кришку пирога, змастити яйцем, а із залишків тіста зробити прикраси у вигляді листочків і квітів.

Гливи відмінно поєднуються з капустою, отже, просто необхідно зробити пиріг з капустою і грибами на кефірі. Для приготування капустяного заливного торта потрібно буде змішати 1.5 склянки нежирного кефіру з чайною ложкою соди, накрити плівкою, дати настоятися якийсь час. Капусту дрібно нашаткувати, перемять руками, посолити, дати полежати. Гриби підсмажити разом з цибулею. Приєднати до капусти, змастити легким майонезом. У кефір додати борошно, яйця, сіль, цукор, перемішати, тісто має нагадувати густу сметану. Дно форми викласти папером, вилити частину тіста, викласти зверху начинку. Зверху залити залишилася масою, випікати близько години на повільному вогні.

Пиріг з начинкою з м'яса і грибів

Рівень складності зростає

Пироги з грибочками бувають різними, прямо як у відомій пісні, проте дріжджові шедеври вимагають більшої уваги і праці. Готуємо дріжджовий пиріг з грибами, картоплею і курочкою:

  1. Кілограм картоплі відварити в солоній воді, пом'яти толкушкой, дати охолонути.
  2. Дріжджі розчинити в теплій воді, туди ж відправити шматочок вершкового масла або маргарину, перемішати, додати кілька ложок борошна, накрити серветкою або рушником, залишити рости.
  3. Поки тісто підходить, приготувати грибну начинку: білі дари лісу порізати, підсмажити разом з цибулею, змішати з картоплею.
  4. М'ясо, якщо є час, запекти у фользі зі спеціями, потім порвати руками.
  5. У підійшла опару додати борошна, замісити ніжне тісто. Викласти частину в підготовлену форму, змастити сметаною. Тертий сир рекомендується класти в два шари – знизу і по верху овочевої начинки. М'ясний шар буде останнім.
  6. Зробити кришку із залишків тіста, змастити білком, відправити в духовку, запікати до золотистого кольору.

Пиріг з м'ясом і грибами можна урізноманітнити цікавими начинками. З сочевиці вийде відмінний наповнювач для борошняного шедевра. Для цього слід відварити крупу в солоній воді з коренем петрушки, лавровим листом до м'якого стану. Фактично правильно приготовлена сочевиця цілком може скласти конкуренцію традиційному картоплі.

УВАГА! Таємний рецепт для схуднення розкритий! Ольга Бузова розкрила секрет схуднення зірок шоу-бізнесу! Жир з живота зникає на очах. Потрібно всього лише перед сном... Читайте далі -->

Французький цибулевий пиріг по основному рецепту готується тільки з цибулею, сиром, прованськими травами. Російські господині роблять його на власний лад:

  • готується ніжне листкове тісто: половина пачки вершкового масла розтопити, змішати з 220 г борошна, додати 2 – 3 ложки нежирної сметани, сіль, цукор, замісити ніжне тісто. Викласти його у форму, роблячи високі борти до самих країв форми;
  • гриби підсмажити, подрібнити блендером до середньої фракції. Кілька великих цибулин тонко порізати, підсмажити до темно-золотистого кольору, обов'язково посолити, поперчити, притрусити прованськими травами;
  • приготувати заливний соус: яйця змішати зі сметаною, сіллю, перцем, подрібненим часником, зеленню;
  • на основу з тіста викласти гриби, цибулю, залити соусом, зверху покласти щільний шар тертого сиру, помістити в духовку на 30 – 36 хвилин.

Пиріг з м'ясо-грибною начинкою

Пиріг з лисичками і картоплею також можна віднести до розряду складною готування. Готуємо покроково:

  • зробити основу: кефір змішати з яйцями, борошном, розпушувачем, сіллю. Вимісити ніжне, пружне тісто. Обернути харчовою плівкою, покласти в холодильник на пару годин;
  • відварити картоплю пом'яти толкушкой, додати кілька ложок сметани. Пюре має бути м'яким, але не рідким;
  • упаковка свіжих лисичок обсмажується на рослинній олії з цибулею до коричневого кольору;
  • брусок сиру потерти на крупній тертці;
  • тісто розділити на 3 частини, викласти першу частину у форму, зробити бортики. Покласти картоплю, накрити другим пластом, на нього ляжуть начинка з лисичок і сир. Третій шар закриє пиріг зверху.
  • одержаний листковий торт змастити яйцем, піч 34 – 36минут.

Пісний пиріг з грибами робиться на кефірної основі. В начинку, крім грибів, цибулі, часнику, кладуть моркву, смужки солодкого перцю, невеликі суцвіття цвітної капусти.

Рецепти від знаменитих шеф-кухарів

Якщо захотілося справжнього «Царського» страви, відкритий пиріг від Алли Ковальчук буде саме те. Особливо така страва підходить до сімейних свят, застіль, весіль. Готуємо покроково:

  1. Спочатку готується тісто. Кілька яєць збити віночком з сіллю, маленької пачкою м'якого вершкового масла. У склянку теплого молока покласти 80 г дріжджів, цукор, трохи борошна, розмішати, накрити рушником, залишити підходити.
  2. Тим часом підготувати м'ясну начинку. Яловичина і свинина відварюють в солоній воді зі спеціями, подрібнюються блендером або пропускаються через м'ясорубку.
  3. Цибуля, морква, перець обсмажити до золотистого кольору, додати до них подрібнені печериці, перемелений м'ясний фарш. Все тушкується до випаровування рідини.
  4. Замісити ніжне, пружне тісто, розділити на дві частини.
  5. Форму смастить маслом, присипати борошном, викласти перший шар тіста. На нього викладається шар тертого сиру, змащують сметаною.
  6. Гриби укласти поверх сиру, а потім знову зробити сирну шапку, накрити пиріг другим пластом тіста.
  7. Приготувати мастильний соус з куркуми, молока, солі, змастити кришку солоного торта, відправити запікатися.

М'ясний пиріг з грибами

Млинцевий пиріг з м'ясом і грибами вважається вершиною кулінарного мистецтва. Не треба лякатися, особливо складних дій немає, просто готування цього шедевра відніме 2 – 3 години. Якщо хтось готовий витратити стільки дорогоцінного часу, то цей рецепт обов'язково повинен бути в його кухонної книзі.

Для початку слід спекти тонкі, ніжні млинці. Змішати склянку кефіру з пучкою соди, залишити на 12 – 14 хвилин. З-4 яйця збити з сіллю, цукром, ваніллю. Влити у велику ємність склянку молока, кефірну суміш, збиті яйця, додати борошно, замісити тісто без грудочок. Спекти млинці. Повинно вийти 18 – 20 тонких, ажурних, м'яких буханців.

Підготувати начинку. М'ясо відварити, подрібнити, посолити. Гриби гарненько підсмажити разом з цибулею, з'єднати з м'ясом, пропустити через м'ясорубку. На кожен млинець викласти начинку, згорнути трубочкою. Дно форми змастити вершковим маслом, зробити «постіль» з парочки буханців так, щоб їх краї утворювали високі бортики. В своєрідну ліжко помістити всі трубочки, закрити зверху бортиками і ще одним цілим млинцем. Повинен вийти кокон. Приготувати заливний соус зі сметани і яєць, залити зверху млинцевий шедевр, відправити пектися в духовку.

Рецепти для мультиварки

Якщо немає можливості проводити довгий час біля плити, а так хочеться побалувати близьких смачною випічкою, то на допомогу прийде вірна помічниця сучасних господинь – мультиварка. Завдяки безлічі корисних програм, що вона зможе зробити не тільки борщі, супи або другі страви. Борошняні вироби в диво-машини виходять нітрохи не гірше фірмових духових караваєв.

Пиріг з грибами в мультиварці буде заливним. Такий варіант допоможе заощадити час і сили: не потрібно довго возитися з приготуванням самого тесту. Підготувати начинку з грибів, цибулі, моркви. Шматочки повинні бути скоріше великими. Всі засмажити на олії, притрусити часником, перцем, зеленню. Підготувати тісто: з яєць, сметани, солі, соди, борошна, по консистенції повинна вийти густа маса. Чашу змастити маслом, вилити частину тіста, зверху акуратно викласти начинку, потрусити тертим сиром, залити другою частиною тіста. Машина ставиться на режим «Випічка» на годину. Подавати з пиалой сметани з зеленню.

Грибний пиріг в мультиварці робиться з картоплею, м'ясом, цвітною капустою, брокколі, білокачанної капустою – асортимент наповнювачів величезний, залишається лише вибрати підходящий рецепт. Шанувальники дріжджового або листкового тіста також можуть спокійно запікати пироги в мультиварці, при цьому лише скорочується час випічки.

Велика куховарська книга налічує близько 112 різних варіантів листкових пирогів з грибами, м'ясом, овочами. Кулінарні блокноти сучасних домогосподарок просто зобов'язані поповнитися хоча б кількома рецептами солоних тортів.

Загрузка...